Главна / Вести / Косово и Метохија / Службеници Министарства спољних послова РС посетили манастир Грачаницу

Службеници Министарства спољних послова РС посетили манастир Грачаницу

Министарство спољних послова Републике Србије наставило је са праксовм која је већ постала традиција да за полазнике и запослене организује посету Косову и Метохији. Током посете, која је реализована у сарадњи са Канцеларијом за КиМ, и ове  четврте године за редом службеници министарства били су у прилици да се упознају са проблемима и животом Срба у покрајини.

„Република Србија, на жалост, последњих месеци је изложена све бруталнијим насртима и нападима и у политичком и у сваком другом смислу. Начин на који ми као држава можемо да одговоримо у протеклим данима смо одговорили и оном великом седницом Владе, којој су присуствовали и представници Срба са Косова и Метохије, а на којој су усвојени бројни закључци и мере које ће допринети бољем животу, опстанку и останку, пре свега, српског народа на простору КиМ али и демографском увећању Срба на овим просторима. Са друге стране Министарство спољних послова је специфична институција која и у претходним месецима и годинама, а и у времену које је пред нама, сигурно ће се свим силама борити за остварење виталних и националних интереса Републике Србије“, истакао је Жељко Јовић, заменик директора Канцеларије за КиМ.

Помоћник министра спољних послова Републике Србије Аца Јовановић истакао је да су овакве посете прилика за упознавање са овдашњим грађанима и правом ситуацијом у покрајини.

„Један од најважнијих приоритета, посебно у овом тренутку, јесте питање Косова тако да је изузетно важно да ми на прави начин располажемо са правим информацијама, а ово је била, заиста, прилика да се и у контакту са нашим грађанима упознамо са ситуацијом и да од њих директно чујемо са каквим се проблемима сусрећу у овом тренутку и какво је стање на Косову и Метохији“, казао је  Јовановић.

Током дводневне посете запослени у Министарству спољних послова обишли су Газиводе и Косовску Митровицу, Призрен, манастире Високи Дечани, Пећку Патријаршију и Грачаницу.

Check Also

Ђурић са Чен Бо: Србија и Кина имају неограничене перспективе за сарадњу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике …