понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Соња Ђекић: Највеће је задовољство када се ода признање најбољима

Фестивал документарног филма “Графест 2018” обележио је ову недељу не само у Грачаници, већ и у Косовској Митровици и по први пут и у Призрену, где су пројекције филмова паралелно приказиване.

Додељивањем награда и признања за најбољи рад синоћ је затворен овогодишњи фестивал документараца. Гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, селектор поменутог фестивала Соња Ђекић, сумирајући утиске са целокупног догађаја, истакла је да је највеће задовољство након свега, доделити награде и одати признање ауторима филмова.

“Највеће  је задовољство када награђени радови добију то признање и поред свих недостатака који постоје у тој завршној вечери они постану неприметни и нагласи се оно што је урађено. Мој је утисак да треба размишљати о проширењу фестивала. Графест, заправо и даље траје. Данас је четврти дан, и данас ће бити приказани победнички филмови у Косовској Митровици. Још једна новина је да је велико интересовање за приказивање филмова постојало и у призренској Богословију “Свети Кирило и Методије, и тамо је све лепо протекло”, истакла је Ђекићева и поручила будућим такмичарима да већ сада размишљају о теми за филм који може бити победник наредног фестивала.

Погледајте и ...

Дечије позориште „Јанићије Поповић“ реализује пројекат “„Арно Гујон и радост у свакој школи на КиМ“

Глумци дечијег позоришта „Јанићије Поповић“, секције Дома културе у Грачаници  јуче су у Ораховцу и …