Главна / Некатегоризовано / Мондолони:Извињење Вучићу и српском народу, Вучић:Хвала Француској

Мондолони:Извињење Вучићу и српском народу, Вучић:Хвала Француској

Амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони је упутио извињење председнику Србије Александру Вучићу и српском народу због протокола и распореда седења на свечаности обележавања Дана победе у Паризу.

“Са Србијом смо веома блиски. Србија је у Првом светском рату избубила скоро трећину становништва, 62 одсто мушке популације и Француска то не заборавља”, рекао је Мондолони гостујући на Првој.

Каже да не зна шта се тачно десило у Паризу пошто је он јуче присуствовао у Београду церемонији на Француском војном гробљу.

“Мало сам тужан, јер је требало јутрос да славимо нашу заједничку победу, уочи најављене посете француског председника Србији. Ово је на неки начин све то мало покварило за нас”, истакао је Мондолони. Додао је да је реч о неспретности која је, како је оценио, за жаљење.

Председник Србије Александар Вучић захвалио је амбасадору Француске у Србији Фредерику Мондолонију на дивним речима и поштовању које је показао према српским жртвама.
“Хвала амбасадору Мондолонију на дивним речима и поштовању које је показао према српским жртвама”, написао је Вучић на Твитеру.

“Србија ће на величанствен начин дочекати председника Макрона”, поручио је председник Вучић.

На питање како коментарише новинске наслове, попут једног да се Француска обрукала због тога, Мондолони је поновио да је то била грешка и неспретност за жаљење.

“И ја читам новине, то је била грешка за жаљење и молимо председника Вучића и српски народ за извињење”, поручио је Мондолони.

Распоред седења званица, шефова држава и влада, на свечаности у Паризу изазвао је не мало чуђење и негодовање многих званица, посебно због места које је добио Хашим Тачи – одмах иза руског председника Владимира Путина.

Извор: РТС

Check Also

Гујон: Моје жалбе на забрану уласка на КиМ одбијене

Нема никаквих помака у вези са забраном мог уласка на КиМ, рекао је хуманитарац Арно …