Главна / Некатегоризовано / У манастиру  Грачаница обележена ктиторска слава

У манастиру  Грачаница обележена ктиторска слава

Свечаном литургијом, поводом празника Св. Краља Милутина,  у манастиру Грачаница данас је обележена ктиторска слава ове светиње.

У присуству неколико стотина верника,  литургију су служили владика рашко- призренски Теодосије, будимљанско- никшићки Јоаникије и полошко – кумановски Јоаким уз саслужење  свештенста и монаштва манастира.

У беседи након богослужења,  владика рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије ,  изразио је наду и очекивање да ћемо у будуће овај и све наше празнике обележавати у много бољим условима за наш народ на КиМ.

Након завршетка литургије пригодан програм у порти манастира Грачаница приредили су ученици ОШ „Краљ Милутин“ из Грачанице која је данас обележила 144 године постојања.

„Ово је један веома велики дан за нас у ОШ „Краљ Милутин“, јер можемо да се похвалимо да смо једна од најстаријих школа на овим просторима.  Школа, исто тако сваке године бележи запажене успехе на бројним такмичењима на којима наши ученици узимају учешће. Сама школа је носилац  „Светосавске“ и „Вукове“ награде, а наш превасходни задатак је да и у будуће наставимо да преносимо знање и  учимо наше ђаке да буду добри људи и корисни чланови друштва и да се школа поноси будућим интелектуалцима, као што је то случај до сада“, каже директор школе Владимир Милкић.

Након завршетка црквеног и световног обреда, сестринство манастира Грачаница је за све присутне госте и посетиоце приредило свечани славски ручак.

Check Also

Ђурић: Србија неће дозволити масовно насиље над Србима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упозорио је данас привремене приштинске институције да …