Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Нема дијалога са онима који крше споразуме

Вучић: Нема дијалога са онима који крше споразуме

Председник Србије и СНС-а Александар Вучић изјавио је да ће дијалог у Бриселу бити настављен када Приштина престане да крши споразум ЦЕФТА. Може Тачи да јури Путина колико хоће, али неће добити подршку за било шта с чиме се Србија не сагласи, поручио је Вучић.
“Никога не уцењујемо”, истакао је Александар Вучић, поручивши да нема дијалога са онима који крше споразуме.
“То што се ја видим са Трампом не значи да ће САД да промени мишљење о Косову, као што га неће променти ни то што је Трамп рекао да су Срби велики народ”, приметио је председник Вучић.
Тако је уверен да ни Русија неће мењати позицију и да ће, као и до сада, бити уз Србију.

За фотографју Путина и Тачија је рекао да не зна када је направљена у Паризу, где је одржана церемонија поводом 100 година примирја у Првом светском рату, али зна како је Путин реаговао на самој церемонији када је схватио са ким се рукује.

А поводом Тачијевих навода о том разговору, рекао је: “Није то моја ствар. То је питање за Русију и за Приштину. Није на нама да водимо рачуна шта ће да ради велика сила као што је Русија, није на мени ни да кукам…”, рекао је Вучић.
“Не верујем да је Путину увек лако, упркос чињеници да ЕУ де факто подржава независност Косова, а да се ми налазимо на европском путу. Није му лако. У политици нема љубави, већ само интереса”, поручио је Вучић.
Русија је, истакао је, наш пријатељ, са Русијом имамо добре односе и имаћемо још боље односе.
Навео је да руски председник Путин долази у Србију у јануару идуће године, а да никад неће отићи у Приштину.
У децемрбу, додаје, у Србију долази и француски председник Емануел Макрон, који, нагласио је, такође неће отићи у Приштину.

Истакао је да у Србију долазе и кинески председник и премијер и председник Израела, као и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган и други људи, са различитих страна света.

“Питају ме како могу да познајем Орбана и Сороса. Могу, то је највећа похвала српској политици, јер је успела да извуче највише на различитим станама света”, поручио је Вучић.

“Мерићемо три пута, чекамо реакцију на најаву Харадинаја”

Председник Вучић изјавио је да ће се Београд одговорно понашати поводом најаве Рамуша Харадинаја да ће такозвана војска Косова бити формирана овог месеца и да ће имати три пука, од којих један на северу.

“Он је човек веома моћан, веома снажан, може упркос вољи ЕУ и свих земаља ЕУ, нека настави да ради шта хоће и како хоће”, рекао је Вучић.

Он је навео да ће Београд да се понаша одговорно и озбиљно и да ће прво да сачека да види хоће ли “они који су спонзорисали косовску независност” реаговати или не и на који начин.

“Нигде не журимо, за негативне мере и реакције увек има довољно времена. Боље три пута да мерите, а једном да сечете, него да нешто радите под притиском сопствене плаховитости”, рекао је Вучић.

Навео је да такве ствари могу људски да га разбесне и наљуте, али да мора да се сачека, да се свима укаже на такво понашање, па ако не буде одговора и реакција, реагује.

Извор: РТС

Check Also

Петковић: Рада Трајковић навикла само да отима народне паре, зато не разуме Вучићеву помоћ Србима на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић поручио је Ради Трајковић да не може да схвати …