Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић на Савету безбедности УН о стању на Космету

Дачић на Савету безбедности УН о стању на Космету

Шеф дипломатије Ивица Дачић представљаће Србију на сутрашњој седници Савета безбедности УН на којој ће бити разматран Извештај генералног секретара о раду УНМИК-а за период од 16. јула до 15. октобра.

Дачић ће изнети оцену актуелне ситуације на Косову и Метохији, посебно у контексту низа провокативних и једностраних потеза Приштине у претходном периоду, као и повећаног броја напада на Србе и њихову имовину у Покрајини.

Шеф дипломатије ће се заложити за очување редовне динамике и формата седница Савета безбедности о раду УНМИК-а, као и подршке раду ове мисије у несмањеном обиму и са неизмењеним мандатом.

Такође, Дачић ће у свом излагању дати осврт на извештаје генералног секретара УН о раду УНМИК-а.

С обзиром да у августу није одржана седница СБ УН о раду УНМИК-а, када је, по до сада устаљеној динамици кварталног одржавања седница требало да се одржи, на сутрашњој седници ће бити разматран и извештај за период од 16. априла до 15. јула ове године, подсећа се у саопштењу Министарства спољних послова.

Министар спољних послова срешће се сутра и са генералним секретаром УН-а Антониом Гутерешом, као и другим саговорницима у Уједињеним нацијама, а боравак у Њујорку биће искоришћен и за актуелне дипломатске активности.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да …