Главна / Вести / Косово и Метохија / Kосово није примљено у Интерпол

Kосово није примљено у Интерпол

Захтев Косова није прошао ни у другом кругу гласања, сазнаје РТС. Против пријема Косова у Интерпол гласала је 51 држава, 68 је било за, а уздржано 16.

Гласању је претходила пауза која је одређена како би, сазнајемо, делегације изашле из сале и како би САД, Британија и Турска извршиле додатни притисак на земље чланице пре другог круга гласања. Ово је велика победа Србије, каже за РТС министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

11.00 – Председник Вучић је поручио да је Србија сачувала свој образ. Поносан сам што је Србија, без много новца и моћи успела да се избори против најмоћнијих сила света и покаже колико је вредно чувати своју слободу, интегритет и независност, рекао је Вучић.

10.05 – У 10.45 председник Србије Александар Вучић и шеф дипломатије Ивица Дачић одржаће конференцију за новинаре.

9.59 – Захтев Косова није прошао ни у другом кругу гласања.

9.50 – Приштина није успела у првом кругу гласања да избори чланство у Интерполу, сазнаје РТС. За чланство Косова у Интерполу гласало је 76 земаља, 56 је било против, а 22 уздржане.

9.10 – Прве су подршку Србији пружиле Намибија, Румунија, Венецуела и Суринам.

8.55 – На дневном реду је тачка о тзв. Косову. Након обраћања министра Стефановића који је оштро реаговао због кршења Резолуције 1244, почела је расправа на којој се земље-делегати јављају за реч и образлажу своју одлуку. У корист Србије су се за реч јавиле Шпанија, Мароко, Кипар, Кина, Белорусија, Русија.

Ни након два круга гласања Приштина није успела да избори чланство у Интерполу.

 

Извор : РТС

 

Check Also

Ракић са британским амбасадором о Ковиду-19 и осталим актуелним питањима

Заменик премијера и министар локалне самоуправе Горан Ракић састао се данас са амбасадором Уједињеног Краљевства …