Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић уручио кључеве станова у Сувом Долу 

Поповић уручио кључеве станова у Сувом Долу 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић уручио је данас у Сувом Долу код Липљана,  кључеве од 16 стамбених јединица социјално угроженим породицама и младим брачним паровима.

Поповић истиче да је приоритет општине Грачаница  да се помогну породице које су,  према његовим речима, основ једног друштва.

“Уколико стабилизујемо породице можемо да опстанемо на овим просторима.  Ово је срећан дан и за мене, а верујем и за шеснаест породица које смо успели да удомимо. Не планирамо да станемо на овоме, имамо планове и за наредну годину, јер нам је приоритет да младим брачним паровима и социјалним категоријама,  које немају начин да себи обезбеде дом,  омогућимо најосновније услове за живот“, казао је Поповић.

Поповић  истиче да је пројекат социјалног становања један од најзначајнијих у општини Грачаница .

„У завршној фази је 24 стана у Лапљем Селу за које очекујем да ће  врло брзо бити додељени онима којам су најпотребнији, а  у току је изградња још 12 стана у Доњој Гуштерици”, казао је Поповић који је најавио да ће и у наредној години бити још станова за младе брацне парове.

Након потписивања уговора и преузимања кључева од стана, млади брачни пар Чепкеновић каже да је ово за њих велики и срећан дан.

„Презадовољни смо, за нас ово значи нови почетак и нови живот. Живели смо шест година као подстанари у кући у Липљану. Захваљујемо се општини и председнику“, казао је Александар Чепкеновић.

Кључеве од стана добила је и четворочлана породица Јанковић која кров над главом чека годинама уназад.

„Након 15 година у туђој кући добили смо свој кров над главом. Велика је ово срећа за мене и моју породицу, посебно јер вечерас прослављамо славу, а коначно ћемо моћи да госте дочекујемо у свом дому. Захвални смо општини Грачаница и председнику Срђану Поповићу што су нам помогли“, каже Сузан Јанковић.

У Сувом Долу средствима општине Грачаница у износу од 290.000 евра, изграђене су четири зграде са укупно 16 стамбених јединица. Девет породица уговоре о коришћењу станова потисало је почетком јула, а преосталих седам породица то је учинило данас, након чега је у Сувом Долу организована додела кључева.

 

Check Also

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да …