Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Упознаћемо свет с нецивилизацијском одлуком Приштине

Вучић: Упознаћемо свет с нецивилизацијском одлуком Приштине

Вучић је, обраћајући се јавности, рекао да је одлука Приштине донета у 21. веку, у региону у којем се лече друге ране бољим односима људи, а гарант за боље односе је слободан проток роба, људи, капитала и услуга.

Наводи да је одлука неочекивана јер су постојале информације да је припрема ублажавање такси и нека врста излазне стратегије због провобитних мера.

Како је рекао, то је доказ да се не може рачунати на рационалне потезе Приштине у будућности и због тога Србија показује страх и бригу, не зато што је слаба, већ зато што брине за очување мира.

“Мораћемо да предуземемо разноврсне мере како бисмо упознали свет с оним што се чини и како бисмо помогли нашем народу на Косову и Метохији”, рекао је председник.

Додао је да је на седници Савета за националну безбедност свако добио задатак и да очекује да ће се Влада сутра обратити свим Владама земаља чланица СБ УН и земаља ЕУ и да ће навести чињенице о кршењу Цефта споразума и ССП-а.

“Договорили смо да сви надлежни буду у пуној приправности за случај било каквог даљег ирационалног и суманутог понашања приштинских органа власти. Сви су добили задатке и у вези с тим предузимаће мере”, навео је председник.

Додаје да Београд неће заустављати камионе и путничка возила као ни промет робе са КиМ.

“Хоћемо да, бар у наредном периоду, покажемо разлику између озбиљног и одговорног понашања с једне стране и неодговорног с друге стране”, рекао је Вучић.

Најавио је да ће се сутра у 13 сати састати са свим преставницима Срба са Космета јер постоји узнемиреност међу Србима и јужно и северно од Ибра.

“Суштински мере значе да робу на коју су навикли и са којом живе неће моћи а купују”, навео је председник и истакао да нико неће имати рачуницу да купи српске производе”.

Извор: Ртс

Check Also

Дедић: Почело друго полугодиште, ђаци у школским клупама

Ученици у свим школама у српским срединама на Косову и Метохији од јутрос су у …