Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Не ради се о политичком већ о егзистенцијалном питању

Поповић: Не ради се о политичком већ о егзистенцијалном питању

Приштина не одустаје од такси на производе из централне Србије, које је подигла на 100 одсто. То је аутоматски подигло не само цене, већ и тензије на Космету. У српским срединама на Косову сутра у подне биће одржан миран, једночасовни протест због увођења такси на српску робу, то је речено данас након састанка представника Срба са председником Александром Вучићем.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, гостујући у емисији РТС-а “Око” , истакао је да су представници Срба са КиМ данас председника Србије упознали са проблемима са којима се тренутно сусрећу Срби у покрајини.

“Морамо да урадимо нешто поводом овог питања јер то није политичко питање, већ питање егзистенције наших породица на КиМ. Ситуација је веома  озбиљна на рафовима има хране још за 4,5 дана и ми морамо да пронађемо начин да ти производи буду у нашим општинама на Косову и Метохији. Председник Вучић је рекао да све мора да протекне мирно, договорили смо се да не наседамо на никакве провокације али да се морамо борити за наша права”, казао је Поповић.

“Ми смо очекивали да ће та прва такса од 10 одсто која је уведена пре пар дана бити укинута, нисмо могли да верујемо да постоји толика контрадикторност, јер то није само антисрпски већ антиевропски чин. Стварно нас је запањило то што је та такса повећана на 100 одсто и сад то прелази сваку границу”, истакао је Поповић и додао да збуњује реаговање Европске уније јер ако желимо да радимо на помирењу овакве ствари само погоршавају стање.

Поповић је нагласио да је суштина свега да Срби на КиМ имају миран живот.

“Све време од кад смо кренули са процесом нормализације односа стављамо акценат на миран и нормалан живот наших грађана, а до сада смо имали много једностраних одлука Приштине”, додао је Поповић.

Он је истакао да је тренутно стање погоршало и безбедносну ситуацију на КиМ.

Check Also

Петковић: Где су данас Ђилас, Тепић, Јеремић, Ђорђевић да кажу да су погрешили?

Четири дана су прошла откако су Ненад Рашић и Рада Трајковић у дослуху са Аљбином …