Главна / Вести / Косово и Метохија / У Доњој  Брњици нападнути брат и сестра док су чекали мајку

У Доњој  Брњици нападнути брат и сестра док су чекали мајку

Само присебношћу старије сестре Д.М. (18),   која је на време приметила да се њиховом ауту приближава лице које је испод  јакне извукло пиштољ и кренуло ка њима, јуче по подне избегнут  је већи екцес а можда и трагедија, сазнаје РТВ Грачаница.

Наиме,  по причи њиховог оца Златка, брат и сестра Миладиновић из Доње Брњице изашли су јуче да,  као и сваког дана,  сачекају мајку  која се по подне око 4 сата враћа с посла.

„ Док су седели у аутомобилу пришао им је један од двојице млађих Албанаца  из аутомобила паркираног  преко пута  и питао нешто на албанском, на шта су моји син и ћерка  одговорили да не разумеју шта им говори. Младић се вратио у ауто, а други Албанац из аутомобила , после разговора са њим,  вади из јакне пиштољ и креће ка деци. На сву срећу ћерка је видела да им прилази и тада су упалили ауто и побегли“, каже видно узнемирен отац Златко Миладиновић.

Златко истиче да је срећа и то,  да младић албанске националности није могао брзо да пређе пут,  јер је било гужве у саобраћају и да не зна шта је био мотив за овакав поступак.

„Не знам шта су хтели, да ли да украду ауто или је ово још један етнички мотивисан напад са циљем да нас отерају из села , али у сваком случају ово је узнемирило читаву моју породицу  и мештане српске националности из Доње Брњице“, каже Златко.

Овај догађај пријављен је косовској полицији и истрага је у току.

Check Also

Чувари традиције: Косовски вез, уметност прецизног бода

Чланице Удружења жена “Авенија” из Лапљег Села чувају од заборава традиционални косовски вез, који представаља …