Главна / Друштво / Весељи: Акције нису против Срба,већ порука Београду

Весељи: Акције нису против Срба,већ порука Београду

Председник косовске скупштине Кадри Весељи рекао је да одлуке косовских институција имају за циљ да зауставе „деструктивност Србије против институција Косова“, и да неће дозволити нарушавање интегритета Косова, преноси приштински портал коха.нет.

Нагласио је да најновији потези Приштине нису усмерени против српске заједнице, већ су порука Београду: „Република Србија и њено руководство морају да схвате да не дозвољавамо њихову политику блокирања и провоцирања Косова, јер то угрожава регионалну стабилност”, рекао је Весељи на прес конференцији.

Он оптужује Београд да води политику против духа прокламованог у дијалогу.

„Ова политика не помаже коегзистенцији између Албанаца, Срба и других заједница на Косову. Дошло је време да се зауставе такве провокације“, нагласио је Весељи.

Весељи је нагласио да су одлуке све владине одлуке легитимне, правне и транспарентне.

Нећемо дозволити радње које могу изазвати несигурност или нестабилност на Косову, поновио је Весељи.

„Нећемо дозволити кршење суверенитета и територијалног интегритета Косова. Нећемо дозволити радње које угрожавају Албанце, Србе и друге заједнице на северу земље. Нећемо допустити активности које утичу на наше грађане из српске националности где год они живели на Косову”,  истакао је Весељи.

Позвао је све грађане да верују у косовске институције и да не буду жртве провокација и говора мржње.

„Косово је посвећено конструктивном решавању проблема са Србијом, кроз дијалог и разумевање. Али то не значи да ћемо у недоглед толерисати деструктивне намере према нашој земљи или сталне напетости на Косову. Будућност Косова и читавог региона је интеграција у Европску унију. Република Косово је посвећена обезбеђивању стабилности и владавине права на сваком делу своје територије. Држава Косово ће у потпуности поштовати међународне обавезе које је прихватила. Исто тако, косовске институције ће функционисати и радити у складу са Уставом и законима“, закључио је председник Скупштине Косова, Кадри Весељи.

Извор: Тањуг

0

 

Check Also

Став Србије је да таксе морају бити укинуте без условљавања

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев није данас желео да коментарише најновија …