Главна / Друштво / Харадинај Квинти: Одлука о такси на снази до признања

Харадинај Квинти: Одлука о такси на снази до признања

Косовски премијер Рамуш Харадинај, саопштио је амбасадорима земаља Квинте да ће одлука о повећању пореза на 100 одсто на робу из Србије и БиХ остати на снази до постизања циља косовске владе, што је, како је и у међувремену изјавио, признање независности Косова од стране Србије.

Рамуш Харадинај је, како се наводи, захвалио амбасадорима Квинте на “сталној свеобухватној подршци коју пружају Косову у свим процесима” и позвао их да у овој ситуацији “буду објективни” у њеној процени.

Како преноси приштинска Коха, Харадинај је пружио уверавања амбасадорима Квинте да је политичка и безбедносна ситуација на Косову мирна и да се косовска влада обавезала да одржава ред и мир, те обезбеди сигурност за све грађане.

Харадинај је, додаје се, демантовао информције о наводној хуманитарној кризи на северу.

“Харадинај је рекао да грађани ове земље, без обзира на националност неће остати ни без хране, ни без медицинских производа, као и да су изјаве српских политичара само пропагандна акција, нетачна и неприхватљива о стању на терену”, пише Коха.

Код Харадинаја су били отправник послова Амбасаде САД, амбасадор Велике Британије, Немачке, Француске, Италије и представник Канцеларије ЕУ на Косову.

Јуче су медији известили да су се исти званичници састали и са председником Косова, Хашимом Тачијем.

Реакције против таксе су дошле и из ЕУ, у којима се тражи да се одмах укине такса.

Извор: Танјуг

Check Also

Представници Канцеларије за КиМ и Министарства просвете обишли ученике у Грачаници

Ученици основних и средњих школа на територији централног Косова и Метохије данас су, након три …