Главна / Вести / Косово и Метохија / У Митровици одржана трећа седница Кризног штаба

У Митровици одржана трећа седница Кризног штаба

У Косовској Митровици одржана је трећа седница Кризног штаба четири општине на северу КиМ. Са седнице су послате поруке да српско становништво треба да остане мирно и прибрано и да не наседа на провокације.

Такође, на седници је затражена помоћ државе Србије.

Потпредседник Српске листе Игор Симић поручио је грађанима на северу КиМ, али и представницима медија, да не наседају на провокације Албанаца.

Рекао је да се Срби на КиМ свакодневно суочавају са таквим провокацијама, али је позвао на суздржаност све грађане.

“На њихову силу одговорићемо испруженом руком мира. Ми се боримо за своје парче хлеба, а не за освајање било чега. Издржали смо 19 година под мецима и рафалима, издржаћемо и ово, али народ мора да буде сталожен и миран”, поручио је Симић.

Јово Поповић, директор Студентског центра Косовска Митровица, који је присуствовао седници наводи да је један од закључака да морају Срби да се мотивишу да остану истрајни.

Наводи да се у Студентском центру дневно храни 1.500 студената и додаје да се не зна за колико дана ће још бити залиха.

И данас је било провокација албанских мештана. Четворица мушкараца из џипа косовских регистрација добацивало је групи новинара српских медија који су испред зграде владине Канцеларије за КиМ у северном делу Косовске Митровице чекали крај састанка ванредног заседања Кризног штаба.

Извор: РТС

Check Also

Борељ одговорио Тачију: Дијалог нема алтернативу

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ поручио је на Твитеру да дијалог Београда и Приштине којим …