Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев у Грачаници: Држава Србија је уз свој народ

Козарев у Грачаници: Држава Србија је уз свој народ

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев разговарао је данас са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем, руководством општине и директором КБЦ Приштина-Грачаница Братиславом Лазићем о новонасталој ситуацији на КиМ.

„Ситуација је тешка, релативно стабилна и то захваљујући чињеници што су се Срби сами добро организовали да се заштите и обезбеде елементарну егзистенцију и да мирним, ненасилним, вредним, радним, животним методама и најпозитивнијим вредностима одговоре на најнегативније вредности са друге стране, које се испољавају у протеклим данима и покажу да су истрајни да остану и опстану овде где живе“, истакао је Козарев.

Он је нагласио да је држава Србија уз свој народ, као што је и увек до сада била.

„Ту смо да вас охрабримо у име државе Србије и у име нашег народа који живи у другим крајевима наше земље, али и да пренесемо поруку председника Александра Вучића, директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, премијерке Ане Брнабић и целе Владе, који су у сталном заседању“, казао је Козарев.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је јучерашњи протест протекао мирно, али да се неће стати на томе.

„Јучерашњи скуп је протекао мирно и Срби су свесни ситуације у којој се налазе и они ће мирним и достојанственим путем бранити своја права“, поручио је Поповић.

Он је изразио наду да ће ово стање, које може довести до хуманитарне катастрофе, што пре престати.

Check Also

Уз помоћ “Комуналца” очишћене зелене и остале површине у Сушици

У раним јутарњим часовима радници “Комуналца“ отпочели су кошење траве и уређење зелених површина у …