Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев у Грачаници: Држава Србија је уз свој народ

Козарев у Грачаници: Држава Србија је уз свој народ

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев разговарао је данас са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем, руководством општине и директором КБЦ Приштина-Грачаница Братиславом Лазићем о новонасталој ситуацији на КиМ.

„Ситуација је тешка, релативно стабилна и то захваљујући чињеници што су се Срби сами добро организовали да се заштите и обезбеде елементарну егзистенцију и да мирним, ненасилним, вредним, радним, животним методама и најпозитивнијим вредностима одговоре на најнегативније вредности са друге стране, које се испољавају у протеклим данима и покажу да су истрајни да остану и опстану овде где живе“, истакао је Козарев.

Он је нагласио да је држава Србија уз свој народ, као што је и увек до сада била.

„Ту смо да вас охрабримо у име државе Србије и у име нашег народа који живи у другим крајевима наше земље, али и да пренесемо поруку председника Александра Вучића, директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, премијерке Ане Брнабић и целе Владе, који су у сталном заседању“, казао је Козарев.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је јучерашњи протест протекао мирно, али да се неће стати на томе.

„Јучерашњи скуп је протекао мирно и Срби су свесни ситуације у којој се налазе и они ће мирним и достојанственим путем бранити своја права“, поручио је Поповић.

Он је изразио наду да ће ово стање, које може довести до хуманитарне катастрофе, што пре престати.

Check Also

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина …