Главна / Друштво / КБЦ Приштина Грачаница функционише нормално – рођено 5 беба

КБЦ Приштина Грачаница функционише нормално – рођено 5 беба

И поред свих недаћа у последњих неколико дана и велике забринутости становништва  због мера Приштине  о повећању таксе на 100% за увоз робе из Србије, КБЦ Приштина- Грачаница још увек функционише без проблема.

Директор КБЦ Грачаница проф.др Братислав Лазић истиче да овај здравствени центар тренутно пружа све врсте медицинске помоћи пацијентима и да за сада нема места паници.

„Ми тренутно функционишемо стабилно,  али та наша стабилност зависи од адекватног и правовременог снабдевања  лековима, санитетским материјалом, кисеоником и свему оном што је нама потребно за рад. Надамо се да ће ове економске мере које је Приштина предузела и које су више политичког карактера, бити укинуте што пре и да ће преовладати глас разума када су у питању   потребе болесних људ, као и све друге основне и елементарне животне потребе“, каже проф. Лазић.

Лазић истиче да КБЦ Грачаница има и увек је имала помоћ и подршку надлежних органа Републике Србије и да верује да ће тако бити и у наредном периоду.

„Сви наши запослени у КБЦ Грачаница су на својим радним местима и што се тиче људских ресурса ту нема проблема. Једини проблем  у непосредној будућности може бити управо снабдевеност лековима и медицинским материјалом који су нам неопходни за рад“, каже директор КБЦ Грачаница.

На Гинеколошко –акушерској клиници КБЦ  Приштина -Грачаница,  протекле недеље рођено је 5 беба, а проф.др Ненад Шуловић истиче да је поносан залагањем својих колега  и професионалношћу и у овим тешким моментима.

„Ни једног тренутка нисмо обустављали рад и у најтежим тренуцима. Наши боксови са бебама су готово увек пуни, бебе су гласне а њихов глас је празник за уши нас гинеколога“, каже проф. др Ненад Шуловић.

Да се бебе у Грачаници рађају,  упркос  чињеници да српски народ на КиМ пролази кроз веома тежак период  пун кршења основних људских права, говори и чињеница да је ове године у предшколским установама „Ђурђевак“, „Наша радост“ и „Сунце“, које функционишу на територији општине Грачаница,  уписано око 700 деце.

Check Also

Поповић: Заједница српских општина је гаранција опстанка Срба на Косову

Наставак дијалога Београда и Приштине је једино средство да дођемо до договора и проблеме Срба, …