Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: И Срби решили да подвуку црту, да кажу да им је доста

Ђурић: И Срби решили да подвуку црту, да кажу да им је доста

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић најавио је да ће одлука општина са српском већином на северу Kосмета о прекиду комуникације с Приштином бити на снази док трају дискриминаторске мере.

“Српски представници су ме обавестили да од данас општинске управе по приштинско-албанском систему на северу више неће функционисати. Градоначелници четири општине ће поднети оставке и напустити приштински систем. Ни скупштине општина, ни било који други органи, неће функционисати све до повлачења дискриминаторских мера и престанка кршења људских права”, рекао је Ђурић за телевизију Хепи.
Он је додао и да су јутрос престали да раде и Срби у суду у Kосовској Митровици.
“Приштина је згазила бриселски споразум, обрисала је патос њиме, показала да је не занима ни ЗСО, ни поштовање људских права Срба, слободна трговина. Срби су сада решили да и они подвуку црту, да кажу доста, бре, ми имамо наше инситуције и систем уз нашу државу Србију и сами ћемо да се изборимо”, рекао је Ђурић.
Додао је да постоје најаве и да ће други органи у којима учествују Срби на KиМ престати са радом.
“Они који мисле да могу да натерају Србе да прихвате да живе у великој Албанији, да они у Пећи праве велику Албанију, а да Срби остају у тој структуру, тога више нема”, рекао је Ђурић и додао да ће све бити обављено на миран, демократски и цивилизован начин, али са јасно изреченим политичким ставом.
Он је поновио да је потребно да међународна заједница реагује.
“Присуствовао сам оштром разговору који је Вучић имао са високим представницима ЕУ, када је јасно рекао да су они ћутали пре 15 дана, кад им је рекао да морају нешто да предузму и врате Албанце са ивице. Сада када ћутите на таксу од 100 одсто, немојте да размишљате претерано о томе где ће ово да се заврши јер се неће завршити нигде добро”, рекао је Ђурић.
Он је рекао и да је потпредседник Српске листе Милан Радоичић прошао полиграфско тестирање и да од јуче српска полиција може да тврди да он није убио Оливера Ивановића.

Извор: Танјуг

Check Also

У Приштини одбројавање до одлуке Уставног суда, нова влада, протести, претње и избори

Коначна одлука Уставног суда у вези са избором нове владе на челу са Демократским савезом …