Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници институција и привредници у Грачаници протестом исказали незадовољство

Представници институција и привредници у Грачаници протестом исказали незадовољство

Своје незадовољство због новонастале ситуације и повећања таксе Приштине на 100%, исказали су данас радници општине Грачаница, Клиничко-болничког центра Приштина у Грачаници, Дома културе Грачаница, као и власници угоститељских и трговинских радњи.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да  ће Срби наставити мирним протестима да исказују своје незадовољство и изразио наду да ће ове мере ускоро бити укинуте.

”Ми ћемо мирно и достојанствено да наставимо са протестима. Надамо се да ће ускоро ове мере бити укинуте. Сви сами знамо шта те мере могу значити и колико могу да угрозе останак и опстанак српског народа на овим просторима. Данас су затворене све продавнице и јавни објекти, а ми ћемо у будуће да пратимо ситуацију и понашаћемо се у скалду са тим”, изјавио је Поповић и доадао да за сада никакав сигнал из Приштине да ће ове мере бити укинуте није стигао.

Своје незадовољство изрзили су и радници КБЦ Приштина-Грачаница, тако што су се на пар минута окупили у ходнику болнице, како би ипак били уз своје пацијенте. Лекари Клиничко-болничког центра су апеловали на Светску здравствену организацију да што пре реагује, јер лекова и медикамената има још за свега седам дана.

”Окупили смо се данас да искажемо протест на увођење мера институција Косова, које битно утичу на снабдевање и пружање здравствене услуге свим нашим осигураницима и целокупном грађанству. Поред тога, окупили смо се и да апелујемо на целокупну европску и светску јавност, а посебно на Светску здравствену организацију, која би требало да буде упозната са совом ситуацијом, јер се ово тиче и њиховог домена рада”, казао је проф. др Драгиша Рашић.

”Имамо неке залихе, али како време пролази наша забринутост расте, зато што залихе нису неисцрпне. Ако се нешто не организује у догледно време, мислим да нам прети блага хуманитарна катастрофа. Мислим да би у следећих седам дана могли да функционишемо без проблема и да процес рада за сада није доведен у питање”, истакао је проф. др Ненад Шуловић.

Обуставом рада на сат времена, свој протест су исказали и запослени у Дому културе у Грачаници.

”Обуставили смо на сат времена  јер тиме желимо да укажемо на проблем који имамо са компликованом и самовољном бирократијом у Приштини”, изјавио је Александар Гуџић, представник Дома културе.

У знак протеста на сат времена данас су била закључана врата на свим трговинским и угоститељским објектима у Грачаници.

 

 

 

Check Also

Новости: Хоће пречицом да бришу Резолуцију 1244, Хоти изнео план како треба да изгледа коначни споразум

Иако је Резолуцију 1244 донео један од најважнијих органа Уједињених нација, организације у коју Kосово …