Главна / Друштво / Школама на територији општине Грачаница уручена нова спортска опрема

Школама на територији општине Грачаница уручена нова спортска опрема

Све школе на територији општине Грачаница добиле су нову спортску опрему, коју је директорима школа у спортској хали у Лапљем Селу уручио председник општине Срђан Поповић, који је нагласио да се неће стати на томе, већ да ће се радити и на реконструкцији фискултурних сала.

„Општина је до сада улагала а улагаће и у будуће у спорт и школе, у нашу омладину  јер је она наша будућност, као и гарант опстанка и останка овде“, истакао је Поповић и додао да ће бити опремљени сви објекти где наша деца одрастају.

У име наставника, директора и деце, општини Грачаница захвалио се председник Савеза за школски спорт Приштина-Грачаница Милко Чукарић.

„Захваљујемо се на бризи председнику и општини Грачаница за све што раде за образовање. Ова помоћ ће нам бити веома значајна“, казао је Чукарић.

Дуги низ година нико није улагао у школски спорт и ово ће свакако бити значајно за наше ученике, истакао је директор ОШ “Браћа Аксић” у Липљану Братислав Ђедовић.

„Дуго  нико није уложио у спорт и физичко васпитање, тако да ће ово значити за наставу и развој деце која се баве спортом. До сада смо се сналазили како смо умели и знали и то ће се сада, захваљујући општини Грачаница, променити“, каже директор Основне школе „Браћа Аксић“ Братислав Ђедовић.

Након доделе спортске опреме у хали у Лапљем Селу, председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици.

„Верујем да одавде могу да потекну добри спортисти. Донели смо вам разне лопте и спортске реквизите да се бавите спортом и правино развијате. Нећемо стати на овоме, наћи ћемо начин и да реновирамо фискултурну салу“, поручио је Поповић ученицима ове школе.

Директор ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици Драган Максимовић је истакао да је ово показатељ да општина брине и мисли на своју омладину.

„Ово је још један показатељ да општина Грачаница мисли на нашу омладину и да се максимално труди да обезбеди адекватне услове за процес васпитања и образовања. Ови реквизити ће у великој мери помоћи нашим наставницима физичког васпитања да своје способности, вештине и знања пренесу на наше ученике“, казао је Максимовић.

Општина Грачаница је за набавку ове спортске опреме издвојила 30.000 евра.

Check Also

Европски медији: Руска вакцина може да заустави пандемију

Русија је направила вакцину „Спутњик Ве“ и показала способност самосталног развоја лека који може сузбити …