Главна / Друштво / Наду за 100% опстанка даје и више од 700 малишана, уписаних у предшколске установе на територији општине Грачаница

Наду за 100% опстанка даје и више од 700 малишана, уписаних у предшколске установе на територији општине Грачаница

Пркос, вера и нада у боље сутра, речи су којима се најбоље описује живот Срба на Косову и Метохији. Живот крунисан и испуњен највећим богатством. Децом!

У три највеће предшколске установе на територији општине Грачаница, ПУ “Сунце” у Доњој Гуштерици, ПУ “Наша радост” у Угљару и ПУ “Ђурђевак у Лапљем Селу тренутно је уписано више од 700 деце.

Директор ПУ “Сунце” у Доњој Гуштерици Драган Митић  каже да ова предшколска установа функционише без потешкоћа, захваљујући подршци Канцеларије за КиМ и Општини Липљан и да тренутно нема потешкоћа у снабдевању храном и грејањем.

Иста ситуација је и у ПУ “Наша радост” у Угљару, а директорка Љиљана Мартиновић истиче да са радошћу ишчекује да ова установа, после 18 година током којих ради у приватним кућама,  коначно добије и своју нову зграду.

“Захваљујући Општини Грачаница и њеном председнику Срђану Поповићу, који је препознао потребе деце, ми ћемо се ускоро уселити у нову зграду, а наша деца ће имати  боље услове и много бољи простор за боравак и одрастање”, каже Мартиновић.

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници тренутно има више од 500 малишана, а где је више деце ту је и  више среће и весеља. Њима и поред свих такси ипотешкоћа ништа не недостаје,  каже директорка Верица Арсић.

“Упис код нас траје током целе године, и свакодневно имамо још по неког малишана, а њима и поред ових такси које су уведене за сад не недостаје ништа. Имамо доброг добављача који нам излази у сусрет и надам се да им и у наредном периоду неће недостајати ништа”, каже директорка Арсић.

Осмеси на лицима раздраганих малишана даје наду за 100% опстанка на овим просторима, а оно што је њима најпотребније јесте 100% сигурности и 100% срећног детињства.

 

Check Also

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли Ђоровића којем је прећено смрћу

У селу Дреновчић у општини Клина јуче око 16 часова, на свом имању секиром је …