Главна / Вести / Косово и Метохија / Нови амерички амбасадор у Приштини положио заклетву

Нови амерички амбасадор у Приштини положио заклетву

Филип Коснет је положио заклетву као нови амерички амбасадор у Приштини, објавила је вечерас отправница послова у Амбасади САД у Приштини Колин Хајленд на свом налогу на “Твитеру”.

Коснет, који ће на месту амбасадора САД у Приштини заменити Грега Делавија, представио се на видео-снимкoм, који је објавила америчка амбасада, наводећи да разноликост може да нас културно обогати и инспирише на иновативна решења националних проблема.

“И верујем да заједнице и појединци морају да искрено размотре своју прошлост како би заједно градили светлу будућност”, поручио је Коснет на видео-снимку.

Истакао је и да је пре 15 година служио у америчкој дипломатској мисији у Приштини.

“Сада имам част да се вратим као амбасадор како бих помогао да се ојача блиско пријатељство између наше две велике земље”, рекао је Коснет.

Нагласио је да се он и његова супруга Алисон радују упознавању КиМ и стицању пријатеља из свих заједица.

“Желимо да чујемо ваше идеје о томе како Косово и Америка могу да сарађују у бројним областима: пословању, владавини права, безбедности, обаразовању и многим другим. Алисон и ја се, такође, надамо да ћемо током нашег боравка овде разговарати о искуству живљења у мултикултуралном, мултиетничком, верски разноликом друштву: нечему што наше две земље деле”, навео је Коснет.

На крају видео-снимка, и на српском и на албанском језику захвалио је свима који су га погледали, уз поруку да се нада скором виђењу.

Извор: Танјуг

Check Also

Лазић: Након првог случаја коронавируса, епидемиолошка ситуација под контролом

Без обзира на чињеницу да имамо први потврђени случај  заразе коронавирусом, епидемиолошка ситуација у српским …