Главна / Друштво / Проф.др Шуловић: Жене више да се посвете свом здрављу

Проф.др Шуловић: Жене више да се посвете свом здрављу

Проф.др Ненад Шуловић гостујући у јутарњем програму телевизије Грачаница рекао је да за сада што се тиче рада КБЦ Приштина-Грачаница све функционише и да нема проблема .

„Ми смо се добро организовали , радимо пуним капацитетом и као што понављамо данима нема места паници, а и надамо се да ће се ова ситуација брзо решити“.

Када је реч о здрављу жена на овим просторима и колико су жене посвећене, проф.др Шуловић каже да жене нису одговорне према свом телу и да треба више да посвете пажњу свом здрављу.

„Жене морају да брину о свом здрављу и да буду одговорне према свом телу . Репродуктивно здравље је најоситљивији део јер из тога све проистиче, зато морам да критикујем женски свет и да их позовем да мисле о себи и свом здрављу“, рекао  је проф.др Шуловић.

Постоје новине на Гинеколошком одељењу у Грачаници.

„Пре шест месеци добили смо донацију радио апарате са радио таласима  и  уз помоћ ови апарата мало смо оспособили ту врсту инвазивне хирургије и тако смо увели у сталну листу пружања услуга. Односи се на пружање услуга грлића материце, најбитније да та врста интервенције није тако компликована сада и након те интервенције пацијенткиња мање времена проводи у болници“.

Check Also

Одржан први састанак Радне групе за израду закона о несталим лицима

Судбина 10.006 особа, међу којима више од 4.000 српске националности, које се од краја сукоба …