Главна / Вести / Косово и Метохија / Имовина Срба у Новом Брду поново на мети лопова

Имовина Срба у Новом Брду поново на мети лопова

Шести пут за месец дана у селима општине Ново брдо, имовина Срба и цркве на мети је лопова. Куће, крупна стока, возила. Локални Срби тврде да је реч о организованом насиљу.

Врата цркве Свети Сава у Горњем Кусцу, су проваљена и обијена каса у којој су верници остављали црквене прилоге.

“То је за нас велики ударац, јер се нападају и наше светиње”, рекао је за РТВ Пулс црквењак Станимир Николић који је случај пријавио полицији.

Мештанину Марку Ристићу, синоћ, нешто после поноћи, украдено је и возило Опел Астра, а у још у десетак кућа покушане су крађе.

У оближњем селу Станишор, такође после поноћи, обијена је штала Срећка Костића из које су лопови одвели краву са телетом.

Потпредседник општине Ново Брдо Синиша Димић у изјави за РТВ Пулс осуђује нове нападе криминалаца на имовину српских мештана те општине.

„Ово је смишљени акт насиља над српским становништвом како би се економски ослабили.

Евидентно је да косовска полиција нема довољно опреме, људства, нити знања да стане на пут криминалцима”, рекао је Димић.

У последњих месец дана, ово је већ шести пут да су забележене крађе имовине српских власника у новобрдском крају, а на мети лопова су биле куће, крупна стока и возила.

Организована група криминалаца синоћ је на дестак места у Горњем Кусцу и Станишору, надомак Гњилана, извршила или покушала више провалних крађа, констатовала је полиција која је јутрос око девет часова извршила увиђај и регистровала трагове најмање пет починилаца.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Петковић: Где су данас Ђилас, Тепић, Јеремић, Ђорђевић да кажу да су погрешили?

Четири дана су прошла откако су Ненад Рашић и Рада Трајковић у дослуху са Аљбином …