Главна / Друштво / Срби са КиМ стигли у Председништво на састанак са Вучићем

Срби са КиМ стигли у Председништво на састанак са Вучићем

Представници Срба са Косова и Метохије стигли су нешто пре 13.00 часова у Председништво Србије, где ће разговарати са председником Александром Вучићем.

На састанак са Вучићем стигла је група од око 30-ак представника институција, општина, на челу са председником Српске листе Гораном Ракићем и потпредседницима.

Ракић је јуче најавио да ће се представници Срба са КиМ састати данас у Београду са председником Александром Вучићем, како би договорили даље кораке у одговор на кризу коју је изазвала Приштина, низом мера на штету људских и економских права српске заједнице, те на нове претње и провокације.

Ракић је у изјави Тањугу истакао да ће се Срби на Косову и Метохији борити искључиво мирним и ненасилним протестима против мера и кршења људских права од стране Приштине.

Председник је јуче позвао Србе да остану при мирним протестима и да не чине даље кораке у напуштању приштинских институција.

Извор: Информер

Check Also

Обележена црквена слава у општини Обилић у присуству Петра Петковића, помоћника директора Канцеларије за КиМ

Поводом великог хришћанског празника, Рођења Пресвете Богородице, у народу познатијем као Мала Госпојина, вековне славе …