Главна / Вести / Србија / Александар Вучић: Немамо контролу ни над педљом КиМ, али имамо народ

Александар Вучић: Немамо контролу ни над педљом КиМ, али имамо народ

Нисмо у лакој позицији, јер немамо контролу „ни над једним педљом КИМ“, али зато имамо свој народ који је спреман да чува своја огњишта, а они имају своју државу која спремна да им свакако помогне, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је најавио је да ће данас, у разговору са представницима Срба на Косову и Метохији, замолити да наставе протесте мирним путем, а да ће држава међународној заједници наставити да указује не само на штетност, већ погубност мера Приштине које дубински разарају мир и стабилност.

„Ситуација није нимало лака. Зависите све време од воље Приштине и од тога хоће ли да поштују право или не. Када се неко понаша неправно или противправно, ограничене су могућности деловања“, истакао је Вучић у изјави новинарима после отварања погона јужнокорејске компанија „Есекс Јуроп“ у Зрењанину.

Он је рекао да је срећан што су се Срби подигли и пробудили и што разумеју колико су погођени мерама, и што су показали да су итекако значајан политички фактор на КиМ, што су на цивилизован и достојанствен начин показали разлику између себе и оних који су своје мере проводили у дело.

Изразио је наду да ће међународна заједница имати довољно снаге и разума да изврши довољно велики притисак на оне који спроводе неправду, која је постала свакодневница.

Поновио је да нисмо у лакој позицији, јер немамо контролу „ни над једним педљом КИМ“, али зато имамо свој народ који је спреман да чува своја огњишта, а они имају своју државу која спремна да им свакако помогне.

Вучић је, на питање да ли се нада да ће Пристсина ускоро повући своје мере, рекао да се нада, али да не верује у то.

„Волео бих да се то деси данас, да се десило пре 15 до 20 дана када су уводили те мере. Али плашим се да се то неће догодити“, нагласио је он.

Check Also

Брнабић: Да влада у Приштини не води популистичку политику

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да се нада да ће нова приштинка влада бити …