Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Ситуација је тешка, борићемо се мирно и достојанствено

Поповић: Ситуација је тешка, борићемо се мирно и достојанствено

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић рекао је на састанку представника Срба са КиМ,  да су грађани сваког јутра узнемирени у ишчекивању како ће проћи дан.

„Ситуација је доста тешка, до сада нисмо имали никакав сигнал од било кога, поготово не од међународне заједнице што додатно збуњује наш народ на централном Косову. Доста је тешко људи су свесни какви дани долазе али исто тако их још више збуњује реакција међународне заједнице а то је да нико овај проблем још не схвата озбиљно“ , казао је Поповић

Поповић је рекао да енергенти који треба да дођу до  обданишта  и школа стижу на један веома тежак начин.

„Овим поступком су они отежали и подигли позорност наших људи до тога да сутрадан нећемо бити у могућности да загрејемо наша обданишта и нећемо моћи да загрејемо наше школе“, истакао је Поповић.

Председник општине Грачаница казао је да нам предстоји  мирна и достојанствена борба али и да „ово лудило мора да стане“.

„Поред општине Грачаница постоје још много наших места као што су Бабин Мост, Прилужје, Племетина, Доња Брњица, Рабовце, Старо Грацко и друга места која нису у општини Грачаница. Тим људима је још теже и у сталној смо комуникацији са њима“, казао је Поповић.

Према речима Поповића ,  оно што радује је да наш председник и Влада Републике Србије константно раде на томе да се, како је казао,  уразуме они који овај терет морају да склоне што пре.

Check Also

Димитријевић: Циљ је да општина Грачаница буде чиста и уређена

Можете да нас јавно прозивате уколико нисте задовољни одржавањем зеленила и одношењем смећа у општини …