Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић: Приштина води политику популизма

Јевтић: Приштина води политику популизма

Потпредседник косовске владе у оставци Далибор Јевтић каже за РТС да лидери у Приштини воде политику популизма која ће, каже, на крају само лоше донети самим Албанцима, у смислу могуће изолације читавог друштва.

Далибор Јевтић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ће се комуникација са Албанцима наставити оног тренутка укину одлуку о таксама на производе из централне Србије.

“Они воде политику популизма, а они који на њој високо лете могу само ниско да падну”, поручује потпредседник косовске Владе у оставци.

Према његовим речима, на Косову се одвија психолошки рат са циљем да се утиче на одлучност Срба да остану на КиМ.

“Нама улива снагу чињеница да смо јединствени и да имамо снажну подршку државе Србије. Зато се одупиремо свим покушајима да Срби нестану са КиМ”, напомиње Јевтић.

Срби ће се, каже, одлукама Приштине супротставити мирно, јединствено и демократски.

“Шаљемо јасну поруку, желимо да живимо, боримо се за живот, важнији нам је живот сваког грађанина од било које политике. Апелујемо на међународну заједницу која има механизам да ово лудило престане”, истакао је Јевтић.

Додаје да је Србима јужно од Ибра врло тешко јер се већ осећа недостатак производа али и несигурност.

Када је реч о најављеној седници са захтевом уједињења Јужне и Северне Косовске Митровице, Јевтић каже да очегледно да градоначелник Јужне Митровице жели да Срба уопште нема у читавом граду.

Објашњава да након оставке Срба у марту ове године косовска влада ради у техничком капацитету.

“Постоји бојазан да се иде на нове изборе. Услед такве ситуације све дубље тонемо у проблеме. Важна је реакција међународне заједнице која је итекако присутна на КиМ”, указује Јевтић.

Према његовим речима, та влада нема већину у скупштини а српски посланици делују опозиционо.

“Поред свега овога, ми још увек тражимо и пружамо руку која омогућава разговор и решавање проблема. Очигледно да албански лидери то схватају на погрешан начин”, закључује Јевтић.

Извор: РТС

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …