Главна / Друштво / Ученици Медицинске школе активностима обележавају значајне дане у децембру

Ученици Медицинске школе активностима обележавају значајне дане у децембру

Потписима да су против сваке врсте насиља, наранџастом бојом која симболизује ту борбу, флајерима, брошурама о значају поштовања и уважавања особа са инвалидитетом, причом о  људским правима, перформансима о борби против Cиде, ученици Медицинске школе у општини Грачаница обележавају 16 дана активизма и поручују да се сви морамо укључити у поменуте теме.

Професор историје у Mедицинској школи Јасмина Станишић напоменула је да су ученици самоиницијативно организовали и испланирали све активности којима ће обележити значајне децембарске дане, попут 1. децембра- Светског дана борбе против Сиде, 3. децембра- Међународног дана особа са инвалидетом, 10. децембара- Међународног дана људских права.

“Радује ме када деца покажу да су заинтересована за ангажман када су у питању овакве теме. Самоиницијативно  су организовали трибину на тему “И ја сам против насиља”-у оквиру обележавања дана борбе против насиља у породици. Већ наредних дана, поводом Светског дана борбе против Сиде, својим активностима покушаћемо да скренемо пажњу јавности на значај говора о овој болести која односи људске животе”, рекла је професор Јасмина Станишић.

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, ученици Медицинске школе и Удружење дистрофичара у Грачаници обићиће Дом за омладину.

“Трећег децембра ћемо својим активностима покушати да подигнемо свест о значају уважавања особа са инвалидитетом, о њиховом праву на укључивање у све активности друштва, подједнако и  са истим правима”, навела је професорица историје.

Средња медицинска школа је средњошколска образовна институција са највећим бројем уписаних ученика и ове школске године. Ученици ове школе наставу похађају у Грачаници, Доњој Гуштерици, Лепини и Племетини.

Check Also

У последња 24 сата троје преминуло од коронавируса у Србији, 33 пацијента смештена на Сајам

Ковид-19 је за последња 24 сата однео три жртве у Србији. Укупан број умрлих је …