Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић: Санирање мостова у Добротину морало је да буде завршено пре зиме

Срђан Поповић: Санирање мостова у Добротину морало је да буде завршено пре зиме

Председник општине Грачаница Срђан Поповић данас је са мештанима села Добротин обишао новоизграђене мостове, који су саграђени на местима где су уништени мостови након поплава које су задесиле ово место у мају месецу. Ради се о четири места које воде ка насељеним домаћинствима са друге стране реке. Мештани овог села претрпели су велике штете због бујичних поплава, некима су страдали и објекти, а како кажу, изградњом нових мостова значајно ће им бити олакшани услови живота, за шта изражавају захвалност општини Грачаница.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је био са мештанима овог села и у данима када их је задесила поплава и да су тада обећали да ће им као општина изаћи у сусрет и санирати штети.

– Успели смо да санирамо штету у зградама. Мало тежи изазов за општину био је санирање мостова, пошто је поплава изместила четири моста и један пешачки мост. Нашли смо средстава да то завршимо. Становници су имали доста проблема, зато што су морали да користе алтернативне путеве, како би дошли до својих кућа. Ми смо себи зацртали за циљ да ове мостове саградимо пре зиме, у чему смо и успели. Имао сам прилику да видим да су људи, којима су ови мостови били прекопотребни, веома задовољни. Следеће године, договор је био, да асфалтирамо део од моста до пута – истакао је председник општине Срђан Поповић.

За санацију штете и изградњу ових мостова, као и једног пешачког моста утрошено је 40 000 евра.

Мештани, нарочито они који су били најугроженији захвални су због брзе реакције општине.

Драги Јевтић, један од мештана захвалан је на томе што је председник општине имао слуха за проблеме са којима су се становници суочили.

– Срећан сам што градоначелник хоће и жели да изађе у сусрет свим грађанима општине Грачаница. Након поплава ишли смо преко њива и користили алтернативне путеве, сада ће нам бити знатно лакше – каже он.

Председник села Добротин Стефан Гуџић каже да је ово само део свега онога што се урадило у оквиру санације штете од поплава.

– Ово је велики показатељ да општина Грачаница, на челу са градоначелником Срђаном Поповићем мисли на грађане. Пре неколико месеци санирали смо штете у становима зграда, постављали смо улазна врата, извршили санацију зидова. Хвала општини на челу са председником што се боре за наш останак и опстанак. Највећи приоритет у овом тренутку били су управо ови мостови – наглашава Гуџић.

У скорије време очекује се и асфалтирање неких улица у овом месту, као и постављање ограде око амбуланте.

Check Also

На Kосову 13 нових случајева позитивних на корона вирус, 10 особа излечено

У лабораторији за молекуларну микробиологију Института, РТ-ПЦР методом, узето је 113 узорака од случајева хоспитализованих …