Главна / Култура / АП „Јанићије Поповић“ добило пет награда на „Лектирићи EX YU фесту“ у Прокупљу

АП „Јанићије Поповић“ добило пет награда на „Лектирићи EX YU фесту“ у Прокупљу

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ добило је пет награда за представу „Буди то што јеси“ на овогодишњем  „Лектирићи EX YU фесту“ у Прокупљу, за главну женску, главну мушку, споредну мушку, цео глумачки ансамбл освојио треће место и „Специјално признање  за колективну игру“.

Невена Недељковић је награду за главну женску улогу добила за улогу Приповедача, Марко Ђекић је награду главну мушку улогу добио за улогу Глисте, Стефан Максимовић је награду за епизодну мушку улогу добио за улогу Слона.

„Најпре желим да честитам овој деци на наградама. Ове награде су за мене лично потврда да смо урадили озбиљан посао, оне утолико добијају на значају уколико се узме у обзир чињеница да је наш глумачки ансамбл један од најмлађих на фестивалу. Сматрам да је жири који је одлучивао о наградама видео таленат ове деце и да подржава његову реализацију у будућности“, рекао је редитељ представе Бошко Бошков.

Победник овогодишњег Лектирићи EX YU феста је Културни центар из Сурдулице са представом „Пепељуга у земљи чуда“. Друга награда припала је Основној школи „Петар Кочић“ из Инђије за представу „Аудиција“, а трећу награду понело АП „Јанићије Поповић“ са луткарском представом „Буди то што јеси“.

Овогодишњи Лектирићи EX YU фест шести по реду трајао је од маја до новембра 2018. године  и окупио је позоришне ансамбле из Инђије, Сурдулице, Грачанице, Прокупља, Бруса, Криве паланке, Лознице, Ниша, Београда, Лесковца.

 

Check Also

Жарко Миленковић: Књига у доба короне

Од самог почетка ванредног стања поводом епидемије корона вируса, Дом културе у Грачаници осмислио је …