Главна / Друштво / Функционери Звезде са Србима на Космету: Заједно до победе
Kosovska Mitrovica, 30. novembra 2018 - Funkcioneri Crvene zvezde Dragan Dzajic, Svetozar Mijailovic, Zvezdan Terzic i Mitar Mrkela posetili su danas sever Kosmeta i na Fakulteta tehnickih nauka u Kosovskoj Mitrovici razgovarali sa studentima i predstavnicima sportskih klubova. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

Функционери Звезде са Србима на Космету: Заједно до победе

Функционери Црвене звезде Драган Џајић, Светозар Мијаиловић, Звездан Терзић и Митар Мркела посетили су данас север Космета и на Факултета техничких наука у Косовској Митровици разговарали са студентима и представницима спортских клубова.

Џајић, трећа Звездина звезда, данас почасни председник клуба захвалио се на топлом дочеку и навео да сви који живе у Београду помно прате дешавања у јужној покрајини, те да у великој мери суосећају са српским народом на КиМ који има великих недаћа и потешкоћа.

“Из свега што сам данас видео и доживео надам се да ће, као и у многим ранијим приликама када се наша држава налазила у таквим ситуацијама, да ћемо опет успети да смогнемо снаге и изборимо за оно што смо желели”, казао је Џајић обраћајући се присутним студентима и спортистима и изразио наду да ће Црвена звезда поново играти у градовима на КиМ, као што то чини у централној Србији.

Генерални директор Терзић подсетио је да се екипа јуче вратила из Напуља, где су играли утакмицу Лиге шампиона и представљали српски спорт и државу Србију и навео да су данас дошли у Митровицу како би јасно поручили да ће Црвена звезда увек бити на светој српској земљи.

Према његовим речима, Звезда је увек била симбол српства, симбол кроз који је српски народ препознавао свој национални идентитет, те да је од свог настанка промовисала увек највише људске вредности – мир, љубав, толеранцију.

“Звезда се увек залагала за мирно такмичење, као што се ви залажете за мирно решење овог наметнутог сукоба, као што се ви гандијевски борите за своја основна животна и егзистенцијална права”, казао је Терзић.

Терзић је навео само спортиста зна да осети сласт победе и горчину пораза и додао да, иако се понекада чини да је пораз близу, то брзо може да се претвори у победу

“Верујем да ћемо заједно изаћи из ове битке као победници, без обзира што у овом моменту неки мисле да су много јаки и силни”, казао је Терзић и додао да многи најватренији навијачи тог клуба долазе са КиМ.

Он је истакао је да српски народ у јужној покрајини има подршку читаве Црвене звезде и свих “Делија” на свету.

Председник црвено-белих Мијаиловић рекао је да је данас у Митровици након 30 година, те да се срео са људима који су у његовим годинама и да је осетио “ону снагу која ће задржати вас овде на вашем тлу, на нашем тлу, јер је то тло Србије, на којем се и рађала данашња Србија”.

Спортски директор Мркела истакао је да су данас дошли како би подржали Србе са КиМ у њиховим захтевима да остваре своја права на егзистенцију и додао да подршка тог клуба није само данас и у Митровици, већ да се и на стадиону Црвене звезде често чују песме о Косову и Метохији и то из разлога јер је Космет место наше духовности.

“Данас смо видели ваше јединство. Задржите ово јединство и уз памет коју имате можемо много да остваримо и да победимо ово што се данас дешава”, казао је Мркела.

Међу првима који су постављали питања јавио се студент Филозофског факултета, који је казао да је навијач Партизана и истакао да се захваљује представницима црвено-белих на националном јединству.

Након разговора у амфитеатру, присутни су били највише заинтересовани за фотографисање са Драганом Џајићем.

Функционери Црвене звезде претходно су присуствовали протесту “Белих мантила” у КБЦ Косовска Митровица који су организовали српски здравствени радници са Косова и Метохије.

Џајић: Надам се новој евро титули у наредних десетак година

Црвена звезда је на правом путу, ради изванредно у свим сегментима, очекујем још боље резултате наредних сезона и надам се да је могуће да у наредних десетак година поново постане шампион Европе, рекао је Џајић.

“Сматрам да ће овај тим звезде из сезоне у сезону правити добре резултате, а када ћемо бити прваци Европе не могу да знам, али живим у нади да ће се то поново десити у наредних десетак година”, казао је Џајић у северној Косовској Митровици где је разговарао са студентима и спортистима са КиМ, а одговарајући на питање да ли ће црвено-бели моћи да понове успех из 1991. године.

Према његовим речима, Црвена звезда је након свих недаћа које су задесиле српски народ после разбијања Југославије дошла у ситуацију да није лако направити тим који може да оствари такав резултат.

“Заиста је било много лепо после Барија, мислили смо да ћемо уживати у томе и да ћемо наставити тако и у следећим годинама. Међутим, све оно што се десило је много пореметило Звезду и ја сам увек говорио да је Звезда од свих предузећа највише изгубила када се распала бивша држава”, казао је Џајић.

Он је подсетио да је Звезда 45 година после оснивања постала првак Европе, а била је и светски првак у Токију.

Навео је да су то велики успеси и додао да сматра да би Звезда наставила у том ритму, као и да би мотивисала и друге клубове са простора тадашње Југославије да буду квалитетнији.

“Што се сада тиче, Црвена звезда је на правом путу, ради изванредно у свим сегментима, зна се ко, шта и како треба да ради. Звезда је клуб који од ујутру до увече размишља како да буде све бољи и бољи, у овим условима постигла је велике резултате и мислим да ће постизати још боље”, поручио је Џајић и додао да је убеђен у то с обзиром на начин на који се ради у Звезди, да се води рачуна о свим детаљима, иако није лако да се тренутно супротстави свим јаким европским клубовима.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић: На КиМ све тежа ситуација, још 53 оболело, мере у складу са Владом Србије

На Косову и Метохији је све тежа ситуација, тамо данас имамо 53 болесника, и они …