Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Срби данас предају јединствену листу

Вулин: Срби данас предају јединствену листу

vulinМинистар без портфеља у влади Србије Александар Вулин каже да ће Срби са Косова данас предати јединствену листу за предсетојеће локалне изборе.

“Срби са Косова ће данас у пола девет отићи да се увере да је материјал статусно неутралан. Од тог момента ми смо спремни све да завршимо. Србија је озбиљна држава”, казао је Вулин за Радио-телевизију Србије (РТС) и додао да је неопходно да се лично увере пошто је “Србија навикла на разна уверавања и обећања”.

Он је навео да су се представници општина са севера Косова лако договрили око изласка на изборе и да очекује велики одзив градјана.

“Веровали или не лако смо се договорили. Они најприсније осећају државу Србију која се брани онима који живе на Косову. Да би опстали и остали, они морају да владају Косовом и Метохијом, да преузму судбину у своје руке и ово је једини начин”, оценио је Вулин.

Упитан зашто нико није звао Демократску странку (ДС) да учествује на јединственој листи, Вулин је одговорио да то није ствар “дириговања Београда”, већ да се о саставу јединствене листе договарају Срби са Косова и Метохије.

“На јединственој листи су људи из УРС-а који нису у владајућој коалицији, па чак и градјанске инцијатве. То је ствар њиховог договора. ДС је на Косову остала без својих одборника који су прешли у друге партије или друге организације. Наша врата су била отворена свима, а како су се договрили то је њихова ствар,” прецизирао је министар.

Вулин је најавио да ће држава брзо и законски одговорити на извештај скупштинског Анкетног одбора који је утврдио бројне злоупотребе приликом трошења будзетских средстава на Косову и Метохији од 2000. до 2012. године.

“Држава ће показати да делује. Ја извештај још нисам добио”, казао је он.

Рок за пријављивање изборних листа за локалне изборе на Косову и Метохији истиче у поноћ, а локални избори заказани су за 3. новембар.

Check Also

Дамјан Јовић у посети селима у општини Вучитрн

Посету општини Вучитрн заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић започео је обиласком села Гојбуља …