Главна / Друштво / Косметски социјалисти подржавају протесте и мирна окупљања грађана

Косметски социјалисти подржавају протесте и мирна окупљања грађана

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије одржао је данас у Лепосавићу Десету изборну конференцију. Делегати Десете покрајинске конференције једногласно су Десетом конгресу Социјалистичке партије Србије предложили за председника Ивицу Дачића, кандидате за чланове Главног одбора СПС-а, и изабрали делегате за Десети конгрес СПС-а.

Косметски социјалисти су са Десете покрајинске конференције подржали мирне протесте Српског народа са Космета као нужну меру отвореног супростављања антицивилизацијским и дискриминаторским мерама Албанских власти, попут увођења такси од 100% на српску робу и покушај формирања оружаних снага Косова. Јер њихово деловање представља грубо кршење међународног права и резолуцује СБ УН 1244. Протести и мирна окупљања, као и подношење оставки у институцијама Приштине,  представља гандијевски облик деловања сулудим настојањима Албанске стране.

Истовремене то је облик отпора и онемогућавање  дискриминаторских потеза и провокација инцидената од стране Приштине. Млаки и скоро прећутни позиви бриселске администрације, као и благи позиви америчких званичника и других моћника мере су новог неповерења према међународној и светској заједници, истичу Косметски Социјалисти.

Делегати конференције и овом приликом снажно подржавају основе нашег програма и у континуитету се залажу  за пуно јединство и опстанак Срба на овим просторима. Као државотворна партија СПС наглашава да нам није потребан пуки вербализам  међународних представника већ конкретне мере за решавање статуса Косова и Метохије уз прихватање компромисних решења државног руковоства и Владе Србије.

 

Социјалисти са своје Десете јубиларне конференције, као и увек до сада пружају пуну подршку одлучном ангажовању председника Ивице Дачића за ширење истине путем дипломатских иницијатива да је недозвољива независност Косова што се изражава и кроз повлачење признања бројних земаља које тиме исказују да су намере Албанске стране директно нарушавање Бриселског споразума.

Истовремено се пружа подршка политици коју председник Дачић остварује у наставку реформског курса и учвршћивању јединства СПС а.

 

 

Информативна служба

Покрајинског одбора СПС КиМ

Check Also

У Светим Архангелима одржана Дечија смотра фолклора “У сусрет Видовдану”

У манастиру Свети Архангели код Призрена, у организацији Дома културе „Грачаница“ и Савеза аматера Косова …