Главна / Вести / Србија / Унија жена са Врачара донира помоћ женама на КиМ

Унија жена са Врачара донира помоћ женама на КиМ

Чланице Уније жена са Врачара кренуле су јутрос у Косовску Митровицу како би женама и деци на КиМ доделиле хуманитарну помоћ коју су прикупиле. Апелују на све Србе да дају свој допринос и да у овим тешким тренуцима буду са својим народом . “Жене Врачара показале су и поставиле пример свима другима”, рекао је директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Представница Уније Драгиња Влк каже да је 32 жене кренуло у посету породилишту Опште болнице у Косовској Митровици где ће женама уручити производе који су им потребни.

“Сутра ћемо присуствовати протестној шетњи коју организују наше жене у Косовској Митровици, а овим путем желимо да покажемо солидарност, да смо спремне да помогнемо и да видимо шта им је потребно како би обезбедили основне намирнице без којих не могу да опстану, а које су им ускраћене као основно људско право”, навела је Влк.

Она је позвала све људе који су у могућности да пошаљу помоћ и укључе се у хуманитарне акције.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић изразио је велику захвалност Унији жена која је “смогла одважности, храбрости, љубави и посвећености да нашем народу на КиМ однесе помоћ када је најтеже и најпотребније”.

“Поставиле су пример свима другима и могу и као Врачарац да кажем да сам поносан на њих, да подржавам борбу наших људи и да је величанствено што љубављу, пажњом и посвешћеносћу иду да дају допринос нашој борби”, навео је он.

Check Also

Вучић: Држава ће заштитити мир

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас грађанима Србије да ће држава заштити мир и …