Главна / Вести / Србија / Ђурић уочи доласка Хана у Приштину: Србија се мирно противи мерама

Ђурић уочи доласка Хана у Приштину: Србија се мирно противи мерама

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић указује, уочи сутрашње посете комесара Јоханеса Хана, да Приштина постаје све изолованија, после увођења такси од 100 одсто на робу из Србије.

“Ако овако наставе, моћи ће да имају политичке односе само са Абу Бакиром ал Багдадијем, тако да треба да будемо стрпљиви и истрајни”, рекао је Ђурић за Пинк и додао да се право лице албанских власти на КиМ види и из изјаве Енвера Хоџаја, који би да “прави пакт за рат и коалицију против мира”, казао је он.

Упитан за ситуацију на северу КиМ, и за сутрашњу посету комесара за проширење ЕУ Јоханеса Хана, Ђурић каже да онај ко је уводио таксе очигледно није читао народну песму “Почетак буне против дахија”, те да не зна да “не може једна раја два харача да даје”.

“Срби на КиМ су се на достојанствен и миран начин дигли против одлука Приштине, лично сам поносан на храброст и и одлучност коју су показали у претходних неколико дана, наставиће се мирни протести. Данас пажљиво пратите обраћање српских посланика у покрајинској скупштини, акцију жена, а сутра нас очекује на северу КиМ велики марш жена – жене против такси”, навео је директор Канцеларије за КиМ.

Он је истакао да је за уторак најављен велики сабор свих Срба са КиМ који ће се окупити у Косовској Митровици, Грачаници, Штрбцу у другим местима и на “миран, гандијевски, хиршћански начин” показати немирење са мерама.

Ђурић је закључио да Србија данас има довољно снаге да заштити своје грађане.

Check Also

Петровић: Све Што је председник Александар Вучић рекао испоставило се као тачно

Члан Председништва СНС-а Лука Петровић каже, да се по ко зна који пут показало да …