Главна / Друштво / Отворена балон сала у Доњој Гуштерици

Отворена балон сала у Доњој Гуштерици

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић отворио је данас у Доњој Гуштерици балон салу, која ће омладини у Доњој Гуштерици и околним селима омогућити бављење спортом и у хладном зимском периоду.

Балон сала изграђена је у дворишту једне од најстаријих школа на овом простору,  ОШ „Кнез Лазар“ , а Поповић истиче да ће општина Грачаница и у будуће радити на стварању свих неопходних услова за правилан развој деце и омладине.

„Ово је један од већих пројеката у општини Грачаница који ће омогућити  најадекватније услове за бављење спортом деци и омладини у  Доњој Гуштерици али и омладини из околних села., јер омладина и јесте наша будућност и наш опстанак овде“, казао је Поповић.

Поповић је нагласио да ће Општина Грачаница наставити  да равномерно развија сва места на својој територији.

Директор ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици Драган Максимовић каже да ће овај објекат свакако бити од велике користи основцима ове школе.

„Ми смо и до сада имали фискултурну салу, али не и услове за одигравање фудбалских утакмица. Ово је веома значајан пројекат  који ће нашим ученицима и омадини  пружити најубоље услове за одигравање фудбалских утакмица и у овим зимским данима“, каже Максимовић.

Балон сала је површине 1200 квадратних метара, а Општина Грачаница је за изградњу овог модерно опремљеног спортског објекта издвојила 83.000м евра.

Check Also

Хуманитарна акција “Доручак са гимназијалцима”

Хуманитарна манифестација “Доручак са гимназијалцима” биће одржана 26.02.2020. године на платоу испред Општине Грачаница, од …