субота , 15 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Жбогар: Ускоро размена официра

zbogarСпецијални изасланик Европске уније (ЕУ) на Косову Самјуел Жбогар изјавио је да ће се врло брзо извршити размена официра за везу измедју Косова и Србије.

У интервију за дневник Косова сот Жбогар је рекао да је било потребно дефинисати још неке “ситне ствари” пре него што званичници почну да остварују своје задатке.  “То су биле ситне ствари, као што су регистарске таблице возила, њихов статус, што су ситне ствари, али изузетно значајне за њихово функционисање”, казао је Жбогар.

Он је истакао да су сада мање више сва та питања усаглашена и да је значајно да ти званичници што пре почну да раде свој посао.

“То је изузетно значајно јер они треба да помогну у остваривању споразума, али ће истовремено помоћи успостављању веза измедју две стране”, казао је Жбогар.

Косовска страна је, како је казао Жбогар, за амбасадора Косова у Београду именовала Љуљзима Пеција, садашњег амбасадора Косова у Шведској док је Београд на функцију званичника Србије именовао садашњег шефа тима за разговоре о техничким питањима с Косовом Дејана Павичевића.

[avatar user=”sasa.sekulic” size=”thumbnail” align=”left” link=”file” target=”_blank”]

Погледајте и ...

Синоћ извршен сајбер напад на налоге Далибора Јевтића

Група албанских хакера синоћ је извршила јак сајбер напад на сајт www.daliborjevtic.com, инстаграм профил @dalibor.jevtic и званичну …