Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Економска “олуја” већ се спроводи над Србима на KиМ

Симић: Економска “олуја” већ се спроводи над Србима на KиМ

Олуја у економском смлислу већ се спроводи над Србима са KиМ, изјавио је данас потпредседник Српске листе Игор Симић и додао да је разочаран благом изјавом Јоханеса Хана у Приштини који је рекао да је увођење такси на робу из Србије неприхватљиво.

“Оно што је Еди Рама најавио ”Олују у економском смислу”, она се већ спроводи над Србијма”, рекао је Симић за Тв Пинк и додао да Рамина изјава само подгрева антисрпску атмосферу у Приштини, али и у Тирану.

Посланик Српске листе наглашава да посебно забрињава то што док је Јоханес Хан још био у Приштини, Албанци најављују формирање војске Kосова, а у селу Грнчаре демолирана је црква Св. Николе.

Он је позвао све Србе на KиМ да наставе са мирним, демократским протестома и најавио да ће данас бити одржани сабори у Штрпцу, Грачаници, Kосовској Митровици, где ће протестовати народ, а не политичари.

“Срби се на KиМ боре да спрече хуманитарну катастрофу. Нисмо се повукли ни под бомбама, ни под мецима. Неко се сетио да супстилним притисцима натера Србе да се иселе”, рекао је Симић.

Он је поновио да увођење такси на робу из централне Србије од 100 одсто има за циљ протеривање Срба, гетоизацију Срба и да изјава косовских званичника да та мера није усмерена против српског народа на KиМ већ против Србије – пада у воду.

“Роба коју троше Срби на KиМ 99 одсто долази из Србије. Ова мера ће погодити најрањивије категорије нашег народа”, истакао је Симић и додао да се брине како ће Срби одолети притисцима, јер је Приштина најавила да неће повући меру, а из ЕУ је стигла блага реакција.

Извор: Танјуг

Check Also

Ђурић и Боцан-Харченко размотрили ситуацију након увођења блокаде Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Руске Федерације …