Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојановић: До 20 часова, знаће се ко су носиоци листе

Стојановић: До 20 часова, знаће се ко су носиоци листе

branimir_stojanovic_gracanicaШеф Бироа Канцеларије за Косово и Метохију Бранимир Стојановић изјавио је за КИМ радио да ће се име кандидата испред јединствене српске листе за Општину Грачаница знати тек након што се у вечерњим сатима званично пријави листа у Централној изборној комисији.

“Негде између 18 и 20 часова предаћемо листу и тада ћете добити потврду или негацију те информације. Било је много различитих информација у медијима, пуно неистина али вероватно и неких тачних претпоставки, али сачекајмо до краја дана када ћемо објавити имена свих људи који ће бити на нашој листи”, рекао је Стојановић за КИМ радио.

Стојановић каже да ће листа коју подржава Београд победити на предстојећим локалним изборима.

“Очекујемо да победимо, мислим да алтернатива не постоји зато што ће се на овим изборима референдумски одлучивати чији директан утицај желе људи овде. Наша политика је више него јасна, код нас нема питања да ли, како и за кога. Док се код других у 90% случајева види да су то људи који профилишу политику која долази из Приштине или кругова који апсолутно нису настројени дугорочном опстанку Срба на овим просторима. То ће бити рефереднумско питање да ли ће људи желети јасан утицај Србије на овом простору и да ли желе јасну везу са својом државом”.

Стојановић очекује да ће се након завршетка изборног процеса формирати Заједнице српских општина. “Верујемо да је заједница српских општина једини механизам који дугорочно може да нам обезбеди опстанак на Косову и Метохији. Потом ће вероватно уследити и неки централни, односно парламентарни избори где ћемо свакако учествовати и тамо освојити одређени проценат власти”, рекао је Стојановић.

Извор: КИМ радио

Check Also

Новости: Хоће пречицом да бришу Резолуцију 1244, Хоти изнео план како треба да изгледа коначни споразум

Иако је Резолуцију 1244 донео један од најважнијих органа Уједињених нација, организације у коју Kосово …