Главна / Друштво / Проф.др Снежана Филиповић Данић: Пружамо и пружаћемо квалитетну медицинску помоћ свим пацијентима

Проф.др Снежана Филиповић Данић: Пружамо и пружаћемо квалитетну медицинску помоћ свим пацијентима

Таксе од 100% на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине, које су приштинске власти увеле пре тачно две недеље узнемириле су становништво које живи и ради на овим просторима. Највећа забринутост влада међу онима којима су лекови и медицинска помоћ свакодневница.

Професор доктор Снежана Филиповић Данић неуролог на Интерној клиници у Лапљем Селу истакла је за РТВ Грачаница да све здравствене установе на овим просторима упркос оштрим мерама пружају квалитетне и адекватне услуге свим пацијентима.

“Све здравствене установе на простору Косова и Метохији функционишу устаљено. Трудимо се да свим нашим пацијентима пружимо помоћ, а наше услуге су и даље једнаког квалитета и једнаког приоритета. понекад се ради о животно угрожавајућим болестима које успешно решавамо. Имамо сусрете са најтежим болесницима као што су инфаркти миокарда, инфаркти мозга, крварење на мозгу, ту је и дечија популација са својим болестима и компликацијама, ту су и најугроженије категорије људи које се обраћају нама за медицинску помоћ, и за сада смо успевали да квалитетом свог рада превазиђемо новонасталу ситуацију.

Проф.др Снежана Филиповић Данић, поручује да су здравствени радници увек били са својим народом.

“Делили смо са својим народом све недаће и надам се да ће тако остати до краја ове наше несвакидашње, голијатске борбе, јер, без обзира на све мере које предузимају приштинске власти, ми ћемо се трудити да врата наших здравствених установа буду отворена за све људе, који живе на овим просторима без обзира којим језиком говоре, коју веру исповедају, којој националности припадају. О томе сведоче наши протоколи у које свако може да има увид, јер као хуманисти, као лекари, ми смо дужни да свакоме ко затражи медицинску помоћ, она адекватно буде указана”, поручила је др Филиповић Данић.

Доктор неуролог Филиповић Данић додаје да оваква тренутна ситуација изазива забринутост и стрепњу код људи али и код радника.

“Залихе се смањују, и када говоримо о лековима и када говоримо о инфузионим растворима, кисеонику, али и када су у питању залихе намерница за припремање оброка за лежаће пацијенте, али се надамо да ће међународна заједница препознати наш апел, бар онај део хуманистичке јавности и подићи глас против овог безумља, да ће разум победити и да ће хуманистички принципи на којима почива цивилизација 21. века коначно завладати и на овим просторима”, нагласила је др Филиповић Данић.

Check Also

Саобраћајна несрећа на улазу у Лапље Село

На улазу у Лапље Село из правца Грачанице у послеподневним сатима дошло је до теже …