Главна / Вести / Косово и Метохија / Брнабић: Циљ Раминих изјава је спиновање

Брнабић: Циљ Раминих изјава је спиновање

Премијекра Србија Ана Брнабић рекла је да је једини циљ најновијих изјава Едија Раме да политички спинује и окриви Србију за све неразумне одлуке Приштине.

Ана Брнабић је, на конференцији за новинаре у Влади Србије, одговарајући на Рамине изјаве из Загреба, рекла да је мислила да је албански премијер Еди Рама одговоран, али да се нажалост, преварила.

“Ја мислим да је посао Владе, ако сте одговорни, што сам мислила да јесте Еди Рама, да се бавите конретним стваирма и истинама које ће на наконкретнији могући начин допринети квалитету живота грађана”, рекла је премијерка.

Како је истакла без стабилности региона, нема безбедне и стабилне земље у том региону.

Додала је да не воли да одговара на “потпуно безочне лажи” и неосноване тврдње, али да је то овај пут учинила с обзиром на тешку ситуацију.

Премијерка је рекла да је њена прва мисао била да су у Приштини у ствари прво требало да се договоре око тога шта ће да им буде објашњење за увођење такси на производе из Централне Србије и БиХ, па онда да дају исто објашњење а не да га мењају на сваких недељу дана.

Подсећа да је прво објашњење било да су таксе одговор на то што Србија није дозволила чланство тзв. Косова у Интерполу.

“Мислим да смо сви то чули, и Србија и остале земље ЕУ и међународна заједница”, рекла је премијерка.

Како је рекла, када су видели да то нема смисла и да не пије воду, онда су променили објашњење да Србија крши Цефта споразум.

“Хајде да се договоримо зашто су уведене таксе, да би ми могли да одговоримо на то. Да ли је због Интерпола или јер је Цефта споразум прекршен од стране Србије”, навела је Брнабићева.

Додаје да јој је невероватно да је Еди Рама отишао корак даље и да је изјавио да се Приштина жалила на кршење цефта споразума од стране Србије а да није било реакција са друге стране.

“Ако се Приштина жалила, покажите нам ту жалбу. Ово је црно или бело, не постоји сива зона”, указала је Брнабићева истичући да је Цефта споразум јасан и недвосмислен и да постоји званични формални процес жалбе.

Наводи и да се Србија жалила 27. новембра, да је упутила званичан захтев Цефта секретаријату.

Ана Брнабић наводи да, ако нема доказа да се приштина жалила, онда је Еди рама свесно и намерно покушао да обмане јавност у региону и у ЕУ.

Извор: РТС

Check Also

Вучић: Исплатили се напори Немачке и Француске

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су се исплатили напори Немачке и Француске …