Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Хвала Мадагаскару, умећемо да ценимо

Вучић: Хвала Мадагаскару, умећемо да ценимо

Председник Србије Александар Вучић захвалио је Мадагаскару на повлачењу одлуке о признању Косова и поручио да ће Србија то умети да цени у будућности.

Вучић је новинарима у Крагујевцу пренео да је јутрос разговарао са министром спољних послова Мадагаскара и да му се захвалио на тој одлуци.

Вучић је подвукао да је то за нас важно, јер је Мадагаскар велика земља и да то показује да Србија може да се бори за своје интересе.

“Неће нас то спасити и решити свих мука и недаћа, али хвала им на томе. Умећемо то да ценимо у будућности”, поручио је председник Србије.

Србија најбезбеднија у Европи:

Говорећи о безбедности, Вучић је рекао да је Србија најбезбеднија земља у Европи. “Трудићемо се да остваримо још боље резултате на том пољу, рекао је председник Вучић на питање новинара како коментарише писање медија да је број кривичних дела и убистава у земљи у порасту.

“Постоји кампања у Србији у којој би требало да се говори о ужасној небезбедности Србије. Србија је данас најбезбеднија у Европи”, рекао је Вучић, наводећи званичне податке о броју извршених кривичних дела убистава.

Како каже, најлошија у том погледу је била 2001. година када је било 215 убистава, 2009. године је било 142 убиства, док је најбоља 2107. година са 72 убиства.

Како је рекао, ове године је било 103 убиства.

Подаци показују да је број убистава за 30 одсто нижи него пре неколико година, а за 45 одсто је мањи у односу на 2001. годину.

“Да ли може и мора да буде боље? Може и мора.Трудићемо се да Србија буде још безбеднија, да похапсимо и протерамо оне који уносе неспокојство. Ово су званични подаци, а питање је да ли неко жели да прави овакву или онакву атмосферу”, рекао је Вучић.

Никад не можемо да будемо задовољни, увек желимо боље резултате, закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

 

Check Also

Одржана комеморација Исидори Бјелици

У Центру Сава одржана је комеморација књижевници Исидори Бјелици. Поред породице, комеморацији су присуствовали пријатељи …