Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Харадинај чини све да поново постане жртва

Вулин: Харадинај чини све да поново постане жртва

Харадинај је својевремено изјавио да они немају спољну политику, већ да је њихова политика политика Сједињених Америчких Држава и рачунају да ће их оне штитити. То није ништа ново, рекао је министар одбране Александар Вулин одговарајући на новинарско питање да прокоментарише изјаву Рамуша Харадинаја да ако “Србија пошаље војску, САД ће их бранити”.

“Неке ствари су се промениле од 1999. године. Од 2012. године до данас, ја сам био сведок када смо почели са бриселским разговорима и када су долазили са папирима које је требало само да спроведемо и ниста више”, рекао је министар Вулин.

Тада, како каже Вулин, политиком Александра Вучића, почели су да прихватају да Србија има интересе који су легитимни и морају да се слушају и о којима мора да се разговара.

“Тако су Албанци изгубили позицију жртве, јер где год да Срби нешто ураде – Албанцима треба помоћи”, рекао је Вулин.

Како је министар одбране нагласио, Харадинај то осећа и све што ради ради да би поново постао жртва.

“Зато покушава да нас испровоцира на било који начин како би свет опет стао на страну Албанаца. Али није јасно зашто није рекао да позива туђу децу да гину за његове планове. Било би ми веома драго да чујем њега како објашњава америчким пореским обвезницима да жели да њихова деца дођу у његов рат и да гину за његове ратове. Не верујем да би то ико урадио”, поручио је Вулин.

Извор: РТС

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …