Главна / Вести / Косово и Метохија / Ковачић: Харадинај диже тензије јер страхује од Хага

Ковачић: Харадинај диже тензије јер страхује од Хага

Премијеру Косова Рамушу Харадинају не одговара смиривање ситуације нити нормализација односа Приштине са Београдом јер је један од главних кандидата за Хаг, оцењује председник организације „Ист вест бриџ“ Јован Ковачић поводом готово свакодневних претњи косовског премијера новим мерама против Србије, укључујући и данашњу најаву „још тежих мера“.

Ковачић каже да Харадинају није у интересу да дође до смиривања ситуације, јер је свестан да би онда на дневном реду била и друга отворена питања, укључујући истраге ратних злочина и подизање оптужница Специјалног суда, те да би и он у том случају „дошао на ред врло брзо“.

„Харадинај зато чини све што је у његовој моћи да не дође до нормализације односа“, наводи Ковачић.

Коментарише и Харадинајеву изјаву да се Србија не усуђује да пошаље своју војску на Косово и да је „довољан један амерички војник“.

„Шта то значи, шта са тим војником, да тај стане испред српске војске или да прође као Харадинајеви сведоци, па да окриве Србе да су то урадили. Одавно говорим Американцима да Бондстил неће напасти Срби, него Албанци, само је питање кад“, каже Ковачић.

Харадинај је раније данас рекао да Приштина, поред такси од 100 одсто на производе из Србије, може предузети и још горе кораке

„Видећете какве, када се буду догодиле“.

Косовски премијер је јуче рекао да се Србија не би усудила да пошаље своје снаге на Косово, а ако би се то догодило, ту територију би, каже, бранила Америка.

„Србија се не усуђује да пошаље своју војску на Косово. Довољан би био само један амерички војник. САД ће нас у таквим ситуацијама подржати“, казао је Харадинај.

Извор: Танјуг

 

Check Also

У Грачаници још две особе позитивне на корона вирус

Кризни штаб општине Грачаница саопштио је да је према најновијим званичним подацима на подручју општине …