Главна / Вести / Косово и Метохија / “Свака нова мера Приштине карта у једном правцу за пропаст и Срба и Албанаца

“Свака нова мера Приштине карта у једном правцу за пропаст и Срба и Албанаца

Реагујући на изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја да Приштина може предузети и “горе кораке”, које немају везе са тарифама, Марко Ђурић каже за РТС да је то карта у једном правцу за пропаст и Албанаца и Срба. Истиче да је неопходно да неко из међународне заједнице учини нешто пре него што буде касно.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да Србија упозорава читаву међународну заједницу и скреће пажњу да “лудило и неодговорност појединих политичких кругова у Приштини немају границе”.

“Ово што Приштина ради је карта у једном правцу за пропаст и Албанаца и Срба и коначно је неопходно да неко из међународне заједнице учини нешто пре него што буде сувише касно”, истакао је Ђурић у изјави за РТС.

Навео је да је ово је “очајнички вапај и молба” да се заустави ексалација и лудило политичких представника Албанаца који, како каже, не схаватају колико је опасна и озбиљна ситуација и колико нови притисци и нове мере могу да угрозе опстанак и будућност свих.

Косовски премијер Рамуш Харадинај навео је да Приштина, поред такси од 100 одсто на производе из Србије, може предузети и још горе кораке.  Он рекао да постоје и друге акције које се могу десити, а које немају везе са тарифама.

Извор: РТС

Check Also

У Грачаници још две особе позитивне на корона вирус

Кризни штаб општине Грачаница саопштио је да је према најновијим званичним подацима на подручју општине …