Главна / Друштво / Председник Поповић уручио кључеве новог дома Максимовићима у Сушици

Председник Поповић уручио кључеве новог дома Максимовићима у Сушици

Председник општине Грачаница Срђан Поповић уручио је данас седмочланој породици Максимовић из Сушице кључеве новог дома. Максимовићи, који су живели у старој кући неадекватној за становање вишечлане породице, успупили су раније део свог земљишта општини Грачаница ради проширења сеоског гробља.

Општина Грачаница помогла је седмочланој породици Максимовић у изградњи породичне куће  по препоруци Локалног савета у Сушици. Кључеве новог дома домаћину Миодрагу Максимовићу данас је уручио председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да је ово само један од примера успешне сарадње са грађанима која је од почетка његовог мандата била приоритет.

„На обострано задовољаство и општине, и породице Максимовић и мештана Сушице све је завршено. Настављамо у истом правцу и са истим цвиљем а то је унапређење живота наших грађана“, казао је Поповић.

Миодраг Максимовић каже да је захвалан општини Грачаница на помоћи у изградњи породичне куће.

„ Кућа у којој живимо постала је тесна. Имам још једног сина који планира да заснује породицу тако да ће у овој новој кући живети старији син са својим породицом. Десет година смо живели у заједници. Ово значи опстанак. Посао ће се наћи“ , казао је у изјави за општинску инфо службу Миодраг Максимовић.

Радови на изградњи куће породице Максимовић завршени су за нешто мање од четити месеца.

 

 

Check Also

Чувари традиције: Косовски вез, уметност прецизног бода

Чланице Удружења жена “Авенија” из Лапљег Села чувају од заборава традиционални косовски вез, који представаља …