Главна / Вести / Косово и Метохија / Залихе хране за вртиће у Косовској Каменици при крају

Залихе хране за вртиће у Косовској Каменици при крају

Предшколска установа “Пчелица Маја” у Великом Ропотову, код Косовске Каменице, за сада има довољне количине хране за потребе кухиње у којој се свакодневно припремају оброци за више од 200 малишана, али залихе су при крају.

Директор вртића Срђан Ристић напомиње да се роба пре увођења додатних такса од 100 одсто куповала искључиво у Врању,  а после ступања на снагу уредбе косовске владе, престало је редовно снабдевање свежим намирницама из централне Србије.

“Уколико ова мера потраје још десетак дана, нећемо више имати сировине за рад кухиње и деца ће остати без редовних оброка”, упозорава Срђан Ристић и додаје да га још више брину најаве о додатним и још тежим мерама Владе Косова против Србије и Срба на Косову и Метохији, које би могле да доведу и до прекида рада вртића.

У општина Косовска Каменица обзебеђен је превоз и смештај за више 200 малишана предшколског узраста који похађају вртиће у девет околних места, а рад  кухиње је централизован из вртића у Великом Ропотову, десетак километара од центра Каменице.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Aпостолова: Била ми jе част да представљам EУ у Приштини

Шефица канцелариjе EУ у Приштини Наталиjа Aпостолова, коjа краjем месеца завршава своj четворогодишњи мандат, поруцила …