Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Срби на КиМ имају подршку председника и Војске Србије

Вулин: Срби на КиМ имају подршку председника и Војске Србије

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да се такозвана војска Косова, коју сачињавају терористи, прави да би нападала Србију и Србе и поручио да Срби на КиМ могу да буду мирни и да имају апсолутну подршку председника Републике и Војске Србије, јер за државу нема вишег интереса од очувања Срба на простору Косова и Метохије.

Србија, истакао је, све чини да не дође до насиља и Србија хоће мир.

„Задатак Министарства одбране и начелника Генералштаба је да обезбеди да је Војска Србије у стању да испуни свако наређење врховног команданта. Свака одлука која буде била донета биће испуњена. Александар Вучић је више пута јасно и гласно, у преломним тренуцима за ову земљу рекао да се Олуја никада више неће поновити“, рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је истакао да Србија никада више неће дозволити да се понови Олуја, Јасеновац, и да се некажњено деси пропаст нашег народа.

„То је више него јасна порука сваком ко би уопште размишљао о идеји да насиљем покушава да нешто уради на простору КиМ”, додао је он.

“Познајући Александра Вучића, он је увек и председнику Милошевићу и тадашњем руководству Србије замерао пад Крајине сматрајући да је неопростиво и неприхватљиво да пропаст српског народа прође без реакције државе Србије“, навео је Вулин.

Зато, поновио је, нема могућности да се понови Олуја, „док је на челу војске и државе Александар Вучић“.

Поручио је да грађани треба да и буду мирни и сигурни, јер је Војска Србије снажна, организована и спремна да изврши свако наређење.

„Када је у питању Србија, све се чини да не дође до насиља. Србија хоће мир. Наши представници и политичка руководства су све урадили да до мира дође”, истакао је Вулин.

“Такозвана војска Косова, коју сачињавају терористи, прави се да би нападала Србију и Србе. Сигурно се не прави да би се заратило са Албанијом, на пример, или да би се супротставило малигном утицају Црне Горе на простору КиМ или да би се евентуално зауставиле северномакедонске територијалне аспирације на КиМ. Нема ни једног другог разлога. Наши грађани могу да буду мирни. Могу бити сигурни да имају апсолутну подршку председника државе и Војске Србије“, рекао је Вули.

Како је рекао, иако Рамуш Харадинај каже да је то заправо војска која ће припремати људе да одлазе у Авганистан и Сирију, за то нема потребе, јер се у Исламској држави већ налазе Албанци са простора КиМ и процентуално су најзаступљенија нација у односу на број становника у редовима Исламске државе.

Вули је истакао да је циљ Харадинаја да изазове сукобе ширих размера, да би онда коначно поново могао да буде жртва и да привуче подршку међународне заједнице – „исте оне која их је признала и која их наоружава, која их стално штити и брани, говори да се обе стране мире и уздрже од реакције“.

„Само то траже, да поново буду жртве и да кажу да је велика и моћна Србија напала нас јадне и мале, браните нас. Гините у нашим ратовима, гините за нарко клан Рамуша Харадинаја. Не смемо то дозволити. Захвалан сам Србима са КиМ што то разумеју и што се тако мудро и храбро носе са свим што се дешава ових дана”, рекао је Вулин.

Нагласио је да је крајњи циљ свега што се дешава последњих неколико месеци да Срби напусте простор Косова и Метохије.

“Они сваки дан дижу тензију. Сваки дан чине живот немогућим. И једног дана се пробудите, погледате своју децу и кажете – поново нема хлеба, поново прете да ће упасти, ајде да одемо одавде. Хоће да натерају Србе да почну сами да одлазе. Да оно што нису успели свих ових година да сад успеју“, рекао је Вулин.

Он је навео да је захвалан Србима на КиМ што, како каже, имају храбрости, мудрости и тврдоглаву упорност да не оду.

Извор: ТВ Пинк, ТВ МОСТ

Check Also

Oд проглашења пандемије у Пасјану рођено шест здравих беба

Од када је 11.марта Светска здравствена организација прогласила пандемију коронавируса, у породилишту у Пасјану рођено …