Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Становништво забринуто, погажено међународно право

Поповић: Становништво забринуто, погажено међународно право

Становници општине Грачаница са зебњом и страхом прате шта се дешава у Приштини, изјавио је председник ОГ Срђан Поповић у реакцији након што су у Скупштини Косова усвојени закони о трансформацији КБС у војску Косова.

„Након свега што се дешавало протеклих недеља и свих једонстраних одлука које су долазиле од стране Приштине, сви су били готово сигурни да ће се томе стати на пут. Нажалост поново се враћају теме од пре 20 година, а то је војска, а то је оружје“, казао је Поповић у директном укључењу за РТС.

Поповић је казао да ће се због данашње одлуке српско становништво осећати мање безбедним, јер долази у тренутку када смо сви били окренути компромису и миру.

Поповић је казао да је обишао целу општину и да су том приликом примећене мање групе Албанаца из околних насеља које су се српемале за одлазак на прославу у Приштини.

„За сада нисмо имали никакве провокације. Позвали смо становништво да не наседа на провокације и да остану мирни. Пратимо ситуацију, имамо контакте и са полицијом“.

„Данас је погажено међународно право и најтеже у свему је то што је ово још један шамар српској страни која је инсистирала и била за компромисно решење које ће дуготрајно, пре свега, обезбедити опстанак нашег народа овде“, казао је Поповић.

Поповић је истако да се са доношењем оваквих одлука мора престати.

„Не знамо зашто Европа ћути. Имали смо опречна мишљења и изјаве у протеклих неколико недеља. Уверавали су нас да до оваквих јендостраних одлука неће долазити, да ће се више и трајније посветити решавању егзистенцијалних проблема српског народа на Косову. Међутим, опет се сусрећемо са одлукама које не доприносе миру на овом простору“, казао је Поповић.

Check Also

У српским селима новобрдске oпштине нема случајева оболелих коронавирусом

У српским селима новобрдске oпштине према речима општинског Кризног штаба за сада нема случајева оволелих …