Главна / Вести / Косово и Метохија / Тачи: Подржаћу преговарачки тим,радићу тесно са њима

Тачи: Подржаћу преговарачки тим,радићу тесно са њима

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да поздравља свако приближавање косовског политичког спектра када је реч о дијалогу са Београдом.

Он је то рекао уочи одржавања ванредне седнице косовске скупштине на којој ће се расправљати о резолуцији и закону за дијалог са Београдом, а која је заказана за данас у 10 сати, преноси приштински сајт Кљан Косова.

Према предложеној резолуцији, председник СДК-а Шпенд Ахмети биће на челу преговарачког тима заједно са Фатмиром Љимајем из Иницијативе.

“Знао сам да се на томе ради у кабинету (председника Скупштине) Кадрија Весељија. Ово је још једна добра вест за земљу. Ово значи да лидери земље доносе важне одлуке за државу. Ово је чудесно”, рекао је Тачи за Кљан Косова.

Према његовим речима, то мора да се “изврши” да би се “једном заувек решили обавезе”.

“Морамо да радимо на координирани начин да би дали подршку преговарачком тиму. Ја ћу га подржавати и бити уз њега. Истовремено ћу тесно сарађивати са овим преговарачким тимом”, рекао је Тачи и додао да неће потписати никакав споразум који није “јасно формулисан” и који “није законски обавезујући о обостраном признању”.

Извор: Т а н ј у г

 

Check Also

Гујон: Сада цео свет може да чује о угрожености цркава и манастира на КиМ

Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” обавестила је француске медије о угрожености Високих Дечана, једног од …